Regions’ Cup: Οι τρεις αντίπαλοι της ΕΠΣ Ξάνθης στην Ουαλία εφόσον νικήσει στον τελικό της Κυριακής

 

Η ομάδα Regions’ Cup της ΕΠΣ Ξάνθης βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλία ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής στην Ελασσόνα με την ΕΠΣ Εύβοιας, σε μια επανάληψη του τελικού του 2016.

Εφόσον νικήσει και στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας, ως γνωστόν οι υποχρεώσεις της δεν θα σταματήσουν στην κατάκτηση του τροπαίου αλλά θα εκπροσωπήσει την χώρα και στο UEFA Regions’ Cup, την μοναδική διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Άλλωστε και πριν δυο χρόνια η ΕΠΣ Ξάνθης είχε βρεθεί στο Σαν Μαρίνο. Φέτος εφόσον κατακτήσει το τρόπαιο, θα πάει το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου στην Ουαλία. Εκεί θα διεξαχθεί ο πρώτος προκριματικός όμιλος του Regions’ Cup, μετά από κλήρωση που διεξήγαγε η ΟΥΕΦΑ στην Κωνσταντινούπολη.

Στον όμιλο πέρα από την πρωταθλήτρια Ελλάδος και την πρωταθλήτρια της διοργανώτριας Ουαλίας θα μετέχουν επίσης η πρωταθλήτρια ερασιτεχνών της ΠΓΔΜ, δηλαδή τα Σκόπια καθώς και η πρωταθλήτρια εκπρόσωπος της Σουηδίας.

Από το συγκεκριμένο όμιλο, όπου θα παίξουν όλοι με όλους σε ένα μίνι πρωτάθλημα τριών αγωνιστικών, θα προκριθεί σε κάθε περίπτωση η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας στην επόμενη φάση, την κυρίως. Εκεί, σε τόπο που θα αποφασιστεί, θα τεθεί αντιμέτωπη το φθινόπωρο με Ρωσία, Βόρεια Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Συνολικά υπάρχουν τρεις προκριματικοί όμιλοι που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Πέρα από τον Α’ Προκριματικό, όπου θα μετάσχει η Ελλάδα, έχουμε τον Β’ Προκριματικό Όμιλο (Ρουμανία, Σλοβενία, Γεωργία, Σκωτία) και τον Γ’ Προκριματικό Όμιλο (Λιθουανία, Καζακστάν, Ισραήλ Εσθονία).

Από τους τρεις προκριματικούς ομίλους θα προκριθούν στην επόμενη κυρίως φάση του φθινοπώρου και οι δύο καλύτερες δεύτερες ομάδες. Συνεπώς η ΕΠΣ Ξάνθης θα έχει δεύτερη ευκαιρία να πάει ακόμα πιο μακριά σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Αλλά προϋπόθεση για όλα αυτά είναι φυσικά να κερδίσει στον τελικό της Κυριακής.