Με επτάρα επί της Νέας Γενιάς Ζηρίδη προκρίθηκε στον τελικό του Xanthi FC Arena το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης

 

Την πρόκριση στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σχολικών Αγώνων Λυκείων πανηγύρισε το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, επικρατώντας της Νέας Γενιάς Ζηρίδη με 7-1 στον ημιτελικό του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Ξάνθη Sport (από όπου και η φωτογραφία), από δύο τέρματα πέτυχαν για την ομάδα του Ηλία Καραλίδη οι Ιωάννου, Φάκης και Γκασιμπαγιαζίδης ενώ έβαλε ένα γκολ και ο Γράβας, ενώ για την ομάδα του ιδιωτικού σχολείου της Αθήνας είχε μειώσει σε 5-1 ο Κοσμίδης.

Στον μεγάλο τελικό που θα γίνει την Παρασκευή στις 12:30 στο αθλητικό κέντρο των Πηγαδίων της Ξάνθης, το 2ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης θα αντιμετωπίσει το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου, που την ίδια ώρα κέρδισε με 3-0 το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς.

Η ξανθιώτικη ομάδα αγωνίστηκε με τους: Ζουρνατζίδη, Τριανταφύλλου, Ιωάννου, Θεοφυλάκη, Πατσιώρα, Πασσαλή, Γράβα, Φάκη, Γκασιμπαγιαζίδη, Τσιτσεκίδης, Μολώνη. Στην 18άδα ήταν και οι: Γκίκας, Σαμαράς, Δημητρίου, Γκάρας, Τσιεγγελίδης, Κοτόπουλος και Καράμπελας.

Τον αγώνα του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης με τη Νέα Γενιά Ζηρίδη διηύθυνε ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους Εμπλιούκ και Κούλα Χουσεΐν (ΕΠΣ Ξάνθης). Το ματς
1ο ΓΕΛ Αγρινίου – 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς διαιτήτευσαν οι Τσοπουλίδης, Γκοντόλιας και Εμίν Κεχαγιά (επίσης της ΕΠΣ Ξάνθης).

Στην Ξάνθη διεξάγεται και το φάιναλ φορ στις γυναίκες, όπου επίσης διεξήχθησαν οι δυο ημιτελικοί το πρωί της Πέμπτης. Στον τελικό θα αναμετρηθούν το Αριστοτέλειο Κολλέγιο (Θεσσαλονίκη) και το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου (Κρήτη).

Στα ημιτελικά το Αριστοτέλειο επικράτησε 11-1 του ΓΕΛ Θεσπρωτικού και το 11ο Ηρακλείου με 7-1 του 4ου ΓΕΛ Καρδίτσας. Στο πρώτο ματς ήταν τριπλέτα οι Δρακίδης, Δανδανίδης, Καραγιάννης της ΕΠΣ Θράκης και στο δεύτερο διαιτητής ήταν ο Κιοτζένης της ΕΠΣ Ξάνθης με βοηθούς τους Κηλικιώτη (ΕΠΣ Ξάνθης) και Γκιόση (ΕΠΣ Θράκης).

Ο τελικός στα κορίτσια θα διεξαχθεί στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής στο Xanthi FC Arena, πριν δηλαδή από αυτόν των αγοριών. Την ίδια ώρα, όπως πάντα επισημαίνει και η Ξάνθη Sport. σε κάποιο από τα βοηθητικά γήπεδα θα πραγματοποιηθεί και ο μικρός τελικός για την 3η θέση ανάμεσα στο ΓΕΛ Θεσπρωτικού και το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας.