ΕΠΣ Θράκης: “Καταιγίδα” στο δεύτερο μέρος η Αναγέννηση πήρε την νίκη παραμονής και “έπνιξε” τον Κομψάτο Πολυάνθου

 

Tην νίκη που χρειαζόταν ώστε να καθαρίσει πρόωρα από τις “περιπέτειες” παραμονής πήρε ευκολότερα του αναμενομένου η ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος της Αναγεννησης Παγουρίων επικρατώντας 3-0 του Κομψάτου Πολυάνθου που βρίσκεται πλέον στο -4 από την παραμονή.

Η “πρωτάρα” στην Α’ Κατηγορία ομάδα των Παγουρίων παρότι συστάθηκε λίγο μόλις πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και για πολλόυς ήταν το πρωτο φαβορί για τον υποβιβασμό, έχοντας στον πάγκο της έναν άνθρωπο που πονά την ομάδα τον Μεμέτ Μεμέτ τον “Μπορμπόκη” της Θράκης, στελέχωσε σωστά στην ομάδα με την βοήθεια και του προέδρου Χρηστου Σταθάκη και κατεκτησε την παραμονή της τρεις αγωνιστικές πριν το φιναλε. Από την άλλη ο Πολύανθος πρέπει να καλύψει την διαφορά των τεσσαρων βαθμών από την Στρύμη, έχει ωστόσο εύκολο πρόγραμμα και θα εξαντλήσει τις πιθανότητες του μέχρι τέλος.

Στα του αγώνα ο Πολύανθος απείλησε με διπλή ευκαιρία του Ζούκα στο 2′ αλλα ο Κεφαλλονίτης πορτιέρο Ανδρέας Μαγδαληνός κρατησε το μηδεν, ενώ και μέχρι το εικοσαλεπτο είχε δυο ακόμα καλές φάσεις με τον Στυλιανίδη και τον Ζούκα και πάλι αλλα τα σουτ τους πέρασαν άουτ. Από κει και πέρα είχαμε ενα μονόλογο των γηπεδούχων με τον φορμαρισμενο Τοτονίδη να εχει δυο καλά σουτ αλλα τον Διαμαλή να τα διώχνει σε κόρνερ. Μεγάλη φαση για την Αναγέννηση με τον Λιολιο να στελνει την μπάλα λίγο αργότερο στο 28′ στο καθετο δοκαρι, ενώ και πάλι ο Λιολιος δεν μπορεσε να ανοίξει το σκορ.

Με το “καλημερα” οι γηπεδουχοι μπήκαν δυναμικά και αφού ο Τοτονίδης έχασε νεα μεγάλη ευκαιρία στο 48′ ο πρωην μέσος της Καλλιθέας Δημήτρης Κεφής άνοιξε το σκορ με τον Κομψάτο να μην μπορεί να απειλήσει στην συνέχεια τον Μαγδαληνό. Στο τελευταίο δεκάλεπτο σκοραραν δις οι γηπεδούχοι μια με σουτ του Κύπριου Μαρίνου Κωνσταντή στο 80′ και λίγο αργότερα με ωραία προσπαθεια του φορμαρισμένου Λάζαρου Τοτονίδη, που το τελικό 3-0 πετυχαίνοντας το εβδομο φετινό του τέρμα (φώτο αγώνα Περισκόπιο).

Διαιτητές ήταν οι Χούσκογλου, Τζιώτζιος και Μαντζαβέλας που δεν είχαν ιδιατερα προβλήματα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΓΟΥΡΙΩΝ (Μεμέτ Μεμέτ): Μαγδαληνός, Ασλαμαζίδης, Τσόγιας, Πολιτίδης, Κοκολάκης, Μακρής, Πολυμένωφ (85′ Αραχωβίτης), Κωνσταντής, Λιόλιος (77′ Λίλο), Κεφης (88′ Ρουμπής), Τοτονίδης.

ΚΟΜΨΑΤΟΣ ΠΟΛΥΑΝΘΟΥ (Κωνσταντινίδης): Διαμαλής, Βαμβακίδης, Τασούδης, Αμαξόπουλος (78′ Κουβαλάκης), Γιαννακόπουλος, Παρασκευόπουλος (84′ Χ. Λατήφ), Καμάς (62′ Σταμπολής), Ζούκας, Χατζηαντωνίου, Ταβασίδης (77′ Ψυλλάκης), Στυλιανίδης.