Περιζήτητοι σε Θράκη αλλά και σε Κρήτη οι πρωταθλητές “Πάμπλο” Μορφακίδης και Βασίλης Στεπανιάν

 

Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Λασιθίου και το δεύτερο στα πενήντα χρόνια ιστορίας της, βάζοντας τέλος στην ανομβρία τίτλων εικοσιπέντε ετών του συλλόγου πανηγύρισαν με την ΑΕ Νεάπολης οι Θρακιώτες Παύλος Μορφακίδης και Βασίλης Στεπανιάν.

Ο 24χρονος μέσος Στεπανιαν την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη άφησε την Ασπίδα Ξάνθης ο για να συνεχίσει στην πρωτοπόρο ομάδα της ΕΠΣ Λασιθίου ΑΕ Νεάπολης, ωστόσο αν και το ντεμπούτο ήταμ με το αριστερό, αφού η ομάδα του ηττήθηκε στο ντερμπι πρωτοπόρων από τον Αγιο Νικόλαο με 1-0 η ομάδα του έκανε περίπατο και με 14 βαθμούς διαφορά κατέκτησε μετα από 25 χρόνια τον τίτλο στα 50α γενέθλιά της. Στο παρελθόν ο “Στεπ” έχει αγωνιστεί ακόμα σε Αλμυρό Ηρακλείου, Ολυμπιακό Ξάνθης, Κ20 Ξάνθης, Άρη Ακροποτάμου, Αναγέννηση Θαλασσιάς και πλέον μελετά την πιθανότητα παραμονής του, αν και ήδη έχει καλές προτάσεις συνεργασίας από το Λασήθι, το Ηράκλειο και από την Βόρεια Ελλάδα.

Ο 24χρονος Μορφακίδης και από τους πρώτους σκόρερ της ομάδας με 11 τέρματα μετά από χρόνια στην Βόρεια Ελλάδα, τις ακαδημίες Γκουτσίδη, αυτές του Πανθρακικού, τον Αστέρα Αιγείρου, τον Μεγα Αλεξανδρο Ιασμου, τον Κεραυνό Πέρνης, την Αναγεννηση Λιμεναρίων και πέρυσι τον ΠΑΟΚ Κοσμίου δικαιώθηκε με την επιλογή του να μετακομίσει στην Ανατολική Κρήτη κατακτώντας το πρωτάθλημα και πλέον είναι και αυτός περιζήτητος σε όλο το νησί.

Ο «Πάμπλο» όπως τον φωνάζουν, ήταν πανελλήνιος πρωταθλητής με τους νέους του 2009 της ΕΠΣ Θράκης, και ήδη έχει προτάσεις από ομάδες Γ’ Εθνικης της Θράκης αλλά και ομάδων από την Κρήτη όπου και εργαζεται το τελευταίο διάστημα.