Ο Εβρίτης που ταξίδεψε από το Λονδίνο στην Αθήνα και έζησε παρέα με το βαφτιστήρι του από την Ορεστιάδα το μαγικό τριήμερο της ΑΕΚ

 

Το περασμένο τριήμερο ήταν για τους φίλους της ΑΕΚ ίσως το πιο ονειρικό της ζωής τους. Η ποδοσφαιρική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα και έγινε η στέψη στη Ριζούπολη και μια μεγάλη φιέστα στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ αυτή του μπάσκετ στέφθηκε ξανά «βασίλισσα της Ευρώπης».

Δεκάδες φίλοι της Ένωσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο ταξίδεψαν στην Αθήνα για να ζήσουν από κοντά αυτές τις μαγικές στιγμές. Κάποιοι ήρθαν και από το εξωτερικό. Και ένας από αυτούς είναι συμπατριώτης μας. Θρακιώτης. Ο λόγος για τον Τάσο (αριστερά στην φωτό), που κατάγεται από τη Νέα Βύσσα και ήρθε από το Λονδίνο στην Αθήνα μόνο και μόνο για να ζήσει από κοντά τις στιγμές της αγαπημένης του ομάδας.

Ενεργό μέλος εδώ και χρόνια στην Original Ορεστιάδας, κρατά την επαφή με την ομάδα και τον σύνδεσμο ακόμα και τα τελευταία χρόνια που έχει φύγει από τον Έβρο, αρχικά για σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, μετά στην Ολλανδία και το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία όπου εργάζεται στον τραπεζικό τομέα. Ωστόσο θεώρησε αδιανόητο να απουσιάζει από μια τέτοια σημαντική στιγμή για την Ένωση, πήρε το αεροπλάνο και ήρθε τριήμερο στην Αθήνα για να γιορτάσει.

Φυσικά δεν το μετάνιωσε καθόλου. Βρέθηκε με παλιούς φίλους και συνοδοιπόρους στα ταξίδια που έκανε νεώτερος με τον σύνδεσμο. «Πάνω από 50 άτομα ήρθαν από τον Έβρο, από τα κλαμπ της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, μαζί τους και εγώ φυσικά, αν και ήρθα από κάπως πιο μακριά αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου, σημασία έχει ότι τα κατάφερα», είπε στο ThrakiSportS με φόντο το ανοιχτό πούλμαν της ΑΕΚ που έκανε την αποθεωτική διαδρομή από τη Ριζούπολη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

 width=Μάλιστα πόζαρε στον φακό του ThrakiSportS έχοντας δίπλα του τον υπερήφανο βαφτισιμιό του, τον Δημήτρη. «Του έκανα δώρο από το ταξίδι από την Ορεστιάδα. Είναι β’ λυκείου και ζει πρωτόγνωρα πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπει την ποδοσφαιρική ομάδα από κοντά και την βλέπει να στέφεται πρωταθλήτρια και η πρώτη που βλέπει την μπασκετική και κατακτάμε ευρωκούπα», λέει ο Τάσος.

Άλλωστε ο Δημήτρης όλα αυτά τα χρόνια είχε γίνει αεκτζής χάρη στις ιστορίες που του έλεγαν και που είχε διαβάσει και δει στο youtube και η μόνη ΑΕΚ που είχε καταφέρει να δει από κοντά, αφού είναι και η μόνη που πήγε στην Ορεστιάδα τα τελευταία χρόνια, ήταν αυτή του βόλεϊ. Όσο για τον Τάσο; «Η επιστροφή στο Λονδίνο θα είναι πιο γλυκιά μετά από αυτό το ταξίδι αν και θα ήθελα πολύ να βρω τον χρόνο να πάω επάνω στην πατρίδα, να πειράξω φίλους και γνωστούς».

Ένας από αυτούς είναι και ο συγχωριανός του αλλά και ξάδερφός του Πέτρος Πολυχρονίδης. «Στην Βύσσα οι περισσότεροι ΠΑΟΚ είναι, αλλά και Ολυμπιακό, Παναθηναϊκοί. Τρεις – τέσσερις ήμασταν οι αεκτζήδες. Τώρα πλέον στρεφόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου το Σάββατο!». Πώς θα είναι τα συναισθήματα για τον ίδιο να ζει αυτόν τον τελικό από μακριά από το Λονδίνο; «Και ποιος είπε ότι το Σάββατο θα πρέπει να είμαι Λονδίνο; Εισιτήριο για τον αγώνα να βρούμε και το να πάρω το πρώτο αεροπλάνο και να έρθω ξανά στην Αθήνα, με τόσα που μου έχει προσφέρει αυτή η ομάδα φέτος, είναι το μόνο εύκολο…».