ΕΠΣ Ξάνθης: Τεράστιο τρίποντο – παραμονή επί του Κύρνου κυριολεκτικά στο… παρά πέντε για την Κεντητή

 

Η ομάδα της Κεντητής, έστω κι αν καρδιοχτύπησε, και βρέθηκε με το ένα πόδι στη Β’ Κατηγορία είναι η ομάδα που κατάφερε τελικά, νικώντας τον Κύρνο, να εξασφαλίσει την παραμονή της στα «σαλόνια» της Α’ Κατηγορίας.

Η ομάδα της Κεντητής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε την κατοχή και προσπαθούσε να πρεσάρει ψηλά, αλλά ο Κύρνος είχε καταφέρει να κλείσει καλά τους χώρους και έδειχνε πως θα έπαιρνε τον πολύτιμο βαθμό, αφού έπαιζε για δύο αποτελέσματα, της ισοπαλίας που θα τον διατηρούσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Α’ Κατηγορία.

Η Κεντητή, όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, κι έτσι κυριολεκτικά στο… παρα πέντε, πέτυχε το γκολ της νίκης με τον «καπιτάνο» της ομάδας, Ραμαδάν Ουφούκ στο 90+3′ και πήρε το τεράστιο τρίποντο που σήμανε και την παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης και έστειλε στην Β’ τον Νέστο Κύρνου.

Στο 10′ ο Γιουσουφογλου απείλησε πρώτος για την Κεντητή, αλλά με μια φάση που δεν ήταν ιδιαίτερα τρομακτική για τον Ικρέμογλου που μπλόκαρε την κεφαλιά του αντιπάλου του ευκολα. Στο 25′ ήταν η σειρά του Νέστο να απειλήσει, με το σουτ του Χαλήτογλου να βρίσκει «κόντρα» στον Σαλήογλου που μπλόκαρε τη μπάλα.

Στο 33′ ο πρώτος σκόρερ της Κεντητής, Αχμέτογλου Αμέτ, δοκίμασε το πόδι του εξαπολύοντας ένα δυνατό σουτ, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ έστω και δύσκολα. Από εκεί και μέχρι το 86ο λεπτό το παιχνίδι δεν είχε καμία ουσιαστική φάση. Τότε, ο Κύρνος έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει και να τελειώσει το ματς με τον Γκαλήπογλου που είχε μπει λίγο πριν στο ματς.

Έτσι, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, η Κεντητή κατάφερε να σκοράρει το γκολ που ήθελε, όταν, σύμφωνα και με την Ξάνθη-Σπορ, μετά από σέντρα του Καραοσμάν Νετζαετίν ο αρχηγός της ομάδας Ραμαδάν Ουφούκ βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΟ ΚΕΝΤΗΤΗΣ: Σαλήογλου, Καραοσμάν, Νετζαετίν, Αλατζά (89′ Αδέμογλου), Ιτζέτογλου, Κιουτσούκ, Γιουσούφογλου, Ουφούκ, Αμέτογλου (82′ Σοδουλά), Ρασήτογλου, Αχμέτογλου, Τεφήκογλου (19′ Μελέτης).

ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ: Ικρέμογλου, Χασάνογλου, Τριανταφυλλίδης, Κελλίδης, Μουζαφέρογλου, Ιμπράμογλου, Βελή Μπερ., Αλήογλου, Χαλήτογλου (65′ Γκαλήπογλου), Ισμέτογλου, Βελή Μπα. (72′ Μουρτεζάογλου).