ΕΠΣ Θράκης: Με “Λεβέντικο” γκολ και Δεληγιάννη στα δοκάρια το Κόσμιο απέδρασε στις καθυστερήσεις από τις Σάπες

 

Ένα απίστευτο ματς με δραματικό φινάλε έζησαν όσοι φίλοι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ροδόπης βρέθηκαν στο γήπεδο Σαπών να παρακολουθησουν το ντερμπι των πρωτοπορων τςη Α’ Κατηγορίας αναμεσα στην Ελπίδα Σαπών και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου.

Και αυτοί τους αποζημίωσαν, αφού τα παντα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις με τους γηπεδούχους να χάνουν πέναλτι και την νικη που θα τους έφερνε αγκαλιά με τον τίτλο 4 στροφές πριν το φινάλε, νίκη που πήραν τελικά οι φιλοξενούμενοι με χτύπημα νοκ άουτ με την λήξη του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο με τον Φώτη Ξενάκη μετα από καταπληκτική μπαλιά τουΚύπριου Ζαγγούλου στο 23′ να πλασαρει έξυπνα από πάνω τον Ποιμενιδη κανοντας το 0-1. Η γηπεδούχοι χωρίς και αυτολι να απειλήσουν ιδιαίτερα αντεδρασαν και λίγο πριν το ημίχρονο μετά από όμορφη ενλεργεια και σουτ του Πάλι η μπαλα μετα την απόκρουση του Δεληγιάννη  φτανει στον Λιάρο που από κοντά να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο δεύτερο μέρος το Κοσμιο πατούσε καλύτερα και στο 50′ απείλησε  όταν σε σέντρα του Λεβαντέλη η μπάλα κόνταρε στον Καραθανάση ωστόσο ο Ποιμενίδης έδειξε την κλαση κρατώντας το 1-1 πέφτωντας στην αριστερή του γωνία. Το Κόσμιο εφτασε κοντα στο 1-2 αρχικά στο 55′  σε κόρνερ του Αραμπατζή η κεφαλιά του Νάνου βρήκε το δοκάρι και πέρασε έξω, ενώ στο 65′ κεφαλιά του Ζαγγουλου από πλεονεκτική θέση από κόρνερ του Ξενάκη δεν ενόχλησε τον Ποιμενίδη.

Οι γηπεδούχοι φανηκαν απειλητικοί με την σειρά τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, αρχικά στο 80′ σε σέντρα του Ερκαν στον Κουδούνη που πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δεληγιάννη και στο 90′ όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Λιάρου από τον Τριαντο,  με τον πάγκο του Κοσμίου να διαμαρτύρεται στον Δρακίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο πρωην πρωην παίκτης του Κοσμίου Αμέτ Ερκάν με τον Δεληγιάννη να διαλέγει την σωστή γωνία και να νικά τον πρωην συμπαίκτη του. Και αφού δεν εγινε το 2-1 από κόρνερ του Ξενάκη ο Λεβεντέλης με την λήξη με κεφαλιά αμαρκάριστος νικά τον Ποιμενίδη και δίνει την νικη “χρυσαφι” στην ομάδα του που πλέον είναι πρωτη στην βαθμολογια, εχοντας 2 βαθμούς παραπάνω από τον Ίασμο που υποδέχεται στην έδρα της και 3 από την Ελπίδα που πριν τον αγώνα ήταν το πρωτο φαβορί για τον τίτλο.

ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Γκέκας (26′ Κουδούνης), Μπάμπουρης, Ρούφος, Καραθανάσης, Καροτενούτο, Νεαζή, Κασιώτης (Καραθανάσης), Πάλι, Αμέτ Ερκάν, Λιάρος.

ΚΟΣΜΙΟ (Αιβάζης): Δεληγιάννης, Βοργιατζίδης, Τριάντος, Αγγελής, Ζαγγούλος, Λεβεντέλης, Νάνος (80′ Γαβριήλ), Αραμπατζής, Ρουμπιές, Χατζητουλούσης (93′ Παπασπυρόπουλος), Ξενάκης.