Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να παρακολουθήσετε τον αγώνα της Ξάνθη με τον Παναθηναϊκό

 

Η Ξάνθη το βράδυ (19:00, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εκτός έδρας στο «Απόστολος Νικολαΐδης» της Αθήνας τον Παναθηναϊκό και θέλει να πάρει οπωσδήποτε το διπλό, ώστε να έχει ελπίδες σε γκέλα του Αστέρα, που θα την βγάλει ουσιαστικά στην Ευρώπη τη σεζόν που μας έρχεται.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα με την οποία η Ξάνθη στην ιστορία της έχει παίξει τις περισσότερες φορές. Συγκεκριμένα οι δυο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 61 φορές, και 30 από αυτές στη Λεωφόρο ή το ΟΑΚΑ. Σε αυτές τις 30 εξορμήσεις, ο ΑΟΞ μετρά 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 22 ήττες.

2. Βέβαια στις τρεις από τις τέσεερις τελευταίες της εξόδους στη Λεωφόρο, η Ξάνθη έχει καταφέρει όχι μόνο να φύγει αλώβητη, αλλά με το πολύτιμο διπλό, με τη μία εξ’αυτών να είναι η νίκη στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν ο ΑΟΞ έφτασε στη συνέχεια μέχρι τον τελικό. «Δήμιος» του Παναθηναϊκού ο πρώην πλέον παίκτης της Ξάνθης, Θοδωρής Βασιλακάκης.

3. Η Ξάνθη, θέλει για σιγουριά το διπλό από το σημερινό παιχνίδι, ώστε να μπορεί να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε γκέλα (αν αυτή έρθει) του Αστέρα στο Αγρίνιο και να καπαρώσει έστω και στην τελευταία αγωνιστική την 5η προνομιούχο θέση που τη βγάζει Ευρώπη.

4. Υποψίες, πάντως, έχει κινήσει τις τελευταίες μέρες η αλλαγή στάσης του Χρήστου Πανόπουλου για το θέμα με τον διαφαινόμενο υποβιβασμού του Παναθηναϊκού, που συνδέονται και με το σημερινό ματς.

5. Μοναδικός Θρακιώτης αυτή τη στιγμή στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ο Εβρίτες άλλοτε κόουτς του ΑΟΞ, Μαρίνος Ουζουνίδης που τη φετινή σεζόν κάθεται στον πάγκο του τριφυλλιού.

6. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αρκετές απουσίες, και γι’αυτό το λόγο στην αποστολή του αγώνα έχει συμπεριλάβει και αρκετούς παίκτες της Κ20. Θυμηθείτε με ένα κλικ την αποστολή του Παναθηναϊκού με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Από την άλλη για τον Μίλαν Ράσταβατς, ο μοναδικός απόντας είναι ο τραυματίας Μπρίτο σε αντίθεση με τους Λισγάρα και Ντε Λούκας που συμπεριλήφθηκαν κανονικά στην 18αδα. Θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς για το σημερινό παιχνίδι: Ζίβκοβιτς, Λισγάρας, Κασάδο, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης, Λουσέρο, Γέντρισεκ.

9. Από την άλλη μια πιθανή ενδεκάδα για τον Παναθηναϊκό είναι η εξής: Διούδης, Γιόχανσον, Ευαγγέλου, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κάτσε, Τζανδάρης, Λουντ, Μυστακίδης, Πίσπας, Χατζηγιοβάννης.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Δημήτρης Στυλιαράς από το σύνδεσμο της Αιτωλοακαρνανίας, με πρώτο βοηθό τον Μιχάλη Καρσιώτη από τη Κορινθία, και δεύτερο τον Θανάση Κολοσιώνη επίσης από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας. Ο τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Γιάννης Νεοφυτιάδης από την ΕΠΣ Κορινθίας. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.