Μπασκετική «Βασίλισσα της Ευρώπης» παρόντος και του Κομοτηναίου αρχηγού του ποδοσφαίρου Πέτρου Μάνταλου

 

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Basketball Champions League κερδίζοντας με κατοστάρα (100-94) τη Μονακό του πρίγκιπα Αλβέρτου, που βρέθηκε στην Αθήνα αλλά πικράθηκε από την ήττα της ομάδας του σε αντίθεση με τους χιλιάδες οπαδούς της Ένωσης που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και πανηγύρισαν ευρωπαϊκή κούπα ακριβώς μισό αιώνα μετά την πρώτη, που είχε φέρει και πάλι αυτή η ομάδα και ήταν η πρώτη σε οποιοδήποτε άθλημα για ελληνικό σύλλογο.

Ανάμεσα στους χιλιάδες οπαδούς ήταν και ο κομοτηναίος αρχηγός της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, που ακριβώς 24 ώρες μετά την απονομή του πρωταθλήματος της Super League και την φιέστα στην Ριζούπολη, βρέθηκε με το τρόπαιο στο ΟΑΚΑ μαζί με την υπόλοιπη ποδοσφαιρική ομάδα και αποθεώθηκε από τους χιλιάδες οπαδούς της Ένωσης. Και λίγο μετά αποθέωσαν όλοι μαζί τους παίκτες της μπασκετικής ΑΕΚ που έφερε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Η αλήθεια είναι ότι για τους οπαδούς της ΑΕΚ η φετινή χρονιά είναι ονειρική μετά από πολλά χρόνια ανομβρίας. Πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο, όπου παίζουν και τελικό Κυπέλλου αλλά έφτασαν και στους 32 του Europa League, πιο μακριά από οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και Κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ. Άνοδος ή για την ακρίβεια επάνοδος στην Α1 στο βόλεϊ. Μέχρι και στο χάντμπολ μετέχουν στον τελικό του Challenge Cup και φυσικά διεκδικούν πρωτάθλημα.

Και ειδικά οι θρακιώτες οπαδοί της Ένωσης, έχουν κάθε λόγο να καμαρώνουν για τα δικά τους παιδιά, όπως ο Πέτρος Μάνταλος στο ποδόσφαιρο ή ο Αλέξης Φαλέκας στο μπάσκετ…