ΕΠΣ Ξάνθης: Ισοφάρισε το ρεκόρ 30ετίας και πάει για το απόλυτο των νικών η πρωταθλήτρια Ασπίδα!!

 

Ένα ιστορικό ρεκόρ… 30 χρόνων έχει ισοφαρίσει και πάει αύριο να σπάσει η ήδη πρωταθλήτρια Ασπίδα Ξάνθης, αφού κυνηγά την επίτευξη της κατάκτησης πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης, όχι απλώς αήττητη, αλλά με το απόλυτο των νικών.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά, πέρα από τις εντυπώσεις που έχει κλέψει φέτος, αλλά και την εδώ και σχεδόν ένα μήνα μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι πολύ κοντά στο να σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ, που κατέχει η ίδια από το 1987-1988.

Αυτό γιατί, εκείνη τη σεζόν, η ομάδα της Ασπίδας είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια της Α’ Κατηγορίας, μετά από 26 παιχνίδια (όπως και φέτος δηλαδή), στα οποία μέτρησε 25 νίκες και μόλις μία ισοπαλία.

Βέβαια κάτι αντίστοιχο, έχει πετύχει και η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης, που το 2003-2004 μετά από 30 παιχνίδια, μέτρησε 27 νίκες και μόλις 3 ισοπαλίες και αναδείχθηκε η τότε πρωταθλήτρια, ενώ το 1997 και πάλι ο Ορφέας κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα αήττητος με 18 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Αυτό, όμως, που σύμφωνα και με τα αρχεία, από το 1978 κι έπειτα δεν έχει επιτευχθεί ποτέ, είναι η κατάκτηση από κάποια ομάδα, του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης, με το απόλυτο των νικών, ανεξαρτήτως του πόσες ήταν αυτές.

Αυτό, λοιπόν, είναι πιο κοντά από ποτέ να κάνει για πρώτη φορά στα χρονικά η Ασπίδα και να μπει για άλλη μια φορά και άλλον ένα λόγο στο πάνθεον των Ξανθιώτικων ομάδων (είναι ήδη εκεί για πολλές άλλες επιτυχίες της), και θα το κάνει καλώς εχόντων των πραγμάτων αν αύριο νικήσει, όπως αναμένεται στο ΔΑΚ Ξάνθης, την ΑΕ Ξάνθης.