Τέλος το ποδόσφαιρο για τον … προπονητή Χαβίτο που σχολιάζει το χέρι του Μαρσέλο στον ημιτελικό Ρεάλ με Μπάγερν

 

Την προπονητική θέλει να ακολουθήσει ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού για ένα χρόχο Φρανθίσκο Χαβίτο που πρόσφατα σταμάτησε το ποδόσφαιρο στην Ισπανία στα 34 του χρόνια.

Ο Χαβίτο που ξεκίνησε στην Μασία της Μπαρτσελόνα και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα έζησε για μια πενταετια τα καλύτερα του χρόνια στον Άρη, αν και ακολούθησαν ο Ολυμπιακός, η Ορντουσπορ, η Χερκουλες, η Αλκορκόν, η Κέρκυρα, ο Πανθρακικός, η Γκουιχουέλο και μέχρι φέτος η Ντεπορτίβο Κορία στην Ανδαλουσία.

Ο Χαβίτο μίλησε στο Metropolis 95.5:

Για τη ζωή του: «Κάνω μαθήματα για προπονητής και είμαι στο σπίτι με την οικογένεια».

Για το εάν θα ήθελε να επιστρέψει στον Άρη: «Ναι γιατί όχι. Πέρασα πολλά χρόνια στον Άρη. Όμως πρέπει πρώτα να κάνεις κάποια χρόνια σε άλλες ομάδες».

Για την άνοδο του Άρη: «Είναι αυτό που θέλουμε όλοι. Θα πάει σιγά σιγά και εάν το κάνει με μυαλό θα γυρίσουν τα καλύτερα βράδια για τον Άρη».

Για τους στόχους του Άρη: «Ο πρώτος του στόχος είναι να μείνει. Μετά να κάνει καλή ομάδα και εάν είναι ψηλά στο πρωτάθλημα να προσπαθήσει να πάει στην Ευρώπη».

Για τις αναμνήσεις του από τον Άρη: «Για μένα ο Άρης είναι κομμάτι της ζωής μου. Πέρασα πολλά χρόνια εκεί και νιώθω αγάπη για την ομάδα και για τον κόσμο και δε μπορώ να ξεχάσω όλα όσα έζησα εκεί».

Για τους φίλους που έχει αποκομίσει από τον Άρη: «Έχω κάποιους φίλους αλλά έχω καιρό να μιλήσω μαζί τους».

Για το αν έρθει σε επαφή με ανθρώπους του Άρη: «Όχι. Εγώ προσπάθησα να μιλήσω πέρυσι με κάποιους για να παίξω εκεί αλλά δεν μπόρεσα».

Για το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Μπάγερν: «Είναι πέναλτι γιατί έχει το χέρι έξω από το σώμα και σταματά τη μπάλα. Οι εφημερίδες της Μαδρίτης λένε ότι ήταν πέναλτι αλλά πάει πέρασε και εκείνες της Βαρκελώνης λένε ότι ήταν πέναλτι. Είναι η πολιτική τους τέτοια. Ήταν πέναλτι αλλά αφού ο διαιτητής δεν το έδωσε, πάει τώρα πέρασε».