Στο Μαρόκο για την Παγκόσμια Γυμνασιάδα οι Κελεσίδης, Δημούδη και Μπαξεβανίδης

 

Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσουν στο Μαρακές δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης και της ρυθμικής, που θα εκπροσωπήσουν την ελληνική γυμναστική στη 17η παγκόσμια μαθητική Γυμνασιάδα, η οποία ξεκίνησε σήμερα 2 Μαΐου και θα διαρκέσει ως τις 9 Μαΐου.

Στη διοργάνωση του Μαρόκου και στην ενόργανη αγοριών παίρνουν μέρος πέντε αθλητές: ο Εβρίτης Γιώργος Κελεσίδης, ο Γρηγόρης Κοσμίδης, ο Θεμιστοκλής Μπαχαρίδης, ο Στέφανος Σαριμπεκίδης, ο Χρήστος Τσιγγελίδης.

Στην ενόργανη κοριτσιών παίρνουν μέρος πέντε αθλήτριες: η Αλεξανδρουπολίτισσα Ευαγγελία Δημούδη, Γεωργία Ανανιάδου, η Εβελίνα Μάγια, η Μαριαλένα Μακρίδου και η Αλεξάνδρα Μαργαρίτη.

Στο ατομικό της ρυθμικής μετέχουν τέσσερις αθλήτριες: η Νίκη Βογιατζή, η Μαρία Δερβίση, η Ελεάννα Δημοπούλου και η Σωτηρία Στεφανίδου.

Όλοι και όλες τους έχουν γεννηθεί το 2002 και εξασφάλισαν την πρόκριση μέσα από το φετινό πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Τους νεαρούς αθλητές συνοδεύουν στο Μαρακές οι Νούλη Γιαννιτσοπούλου, ο Μιχάλης Κατσάτος, ο Αβραάμ Σαπρανίδης και οι διεθνείς κριτές Δημήτρης Μπαξεβανίδης (προπονητής του ΟΕΓΑ), Φωτεινή Μέλλου, Μαρία Πάχτα.

Η Γυμνασιάδα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί το παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα των κυριότερων ατομικών αθλημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται η ενόργανη και η ρυθμική γυμναστική, αλλά και η αεροβική. Στη φετινή διοργάνωση θα εκπροσωπηθούν συνολικά 58 χώρες σε 18 διαφορετικά αθλήματα.

Η αυλαία των αγωνισμάτων της γυμναστικής θα ανοίξει την Παρασκευή (04/05), με το πρώτο σκέλος του προκριματικού, τόσο στην ενόργανη όσο και στη ρυθμική, ενώ το δεύτερο και τελευταίο σκέλος θα διεξαχθεί το Σάββατο (05/05) για να προκύψουν οι τριάδες των νικητών και νικητριών στο σύνθετο ατομικό και στο ομαδικό.

Την Κυριακή (06/05) θα γίνουν οι τελικοί οργάνων της ρυθμικής, καθώς και οι μισοί από τους τελικούς οργάνων της ενόργανης (Αγόρια: έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι – Κορίτσια: άλμα, ασύμμετροι ζυγοί), με τους άλλους μισούς (Αγόρια: άλμα, δίζυγο, μονόζυγο – Κορίτσια: δοκός ισορροπίας, έδαφος) να είναι προγραμματισμένοι για τη Δευτέρα (07/05).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here