Δεδομένη η θρακιώτικη παρουσία στον τελικό του Regions’ Cup! Όλα τα σενάρια για το «ματς-ημιτελικό» Ξάνθης-Ροδόπης στον… Έβρο

 

Η νίκη και μάλιστα με ανατροπή που πέτυχε η ΕΠΣ Ξάνθης επί της ΕΠΣ Μακεδονίας έθεσε οριστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός συνέχειας του Regions’ Cup και δεδομένα πλέον από τον Βόρειο Όμιλο θα προκριθεί στον τελικό ομάδα από το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης.

Πλέον η Ξάνθη με τη νίκη της πήρε κεφάλι στην βαθμολογία με 3 βαθμούς, ενώ η ΕΠΣ Θράκης και η ΕΠΣ Μακεδονίας έχουν από έναν εξαιτίας της μεταξύ τους ισοπαλίας την πρώτη αγωνιστική. Αυτό καθιστά ξεκάθαρα και τα σενάρια ενόψει του αγώνα των Μεικτών Ομάδων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών των νομών Ροδόπης και Ξάνθης που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του Ομίλου στο “Φώτης Κοσμάς” της Αλεξανδρούπολης.

Η κάτοχος του τροπαίου Ξάνθη θα προκριθεί στον τελικό και θα υπερασπιστεί σε αυτόν τον τίτλο της σε περίπτωση φυσικά νίκης αλλά και ισοπαλίας. Κοινώς θα πάει στην αναμέτρηση για δύο αποτελέσματα. Αντιθέτως, η ΕΠΣ Θράκης θα μπορεί να προκριθεί στον μεγάλο τελικό μόνο με νίκη, ώστε να φτάσει τους 4 βαθμούς και να ξεπεράσει τους τρεις της Ξάνθης. Σε κάθε περίπτωση η πορεία της ΕΠΣ Μακεδονίας ολοκληρώθηκε και η πρόκριση στον τελικό είναι θρακιώτικη υπόθεση.

Ουσιαστικά το ματς ΕΠΣ Ξάνθης – ΕΠΣ Θράκης θα είναι άτυπος νοκ άουτ ημιτελικός, με την Ξάνθη να παίζει για δυο αποτελέσματα. Υπενθυμίζεται ότι ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Θράκης είχαν κοντραριστεί και στον ημιτελικό της προηγούμενης διοργάνωσης, το 2016, με την Ξάνθη να επικρατεί στα πέναλτι, να πηγαίνει στον τελικό, να κατακτά το τρόπαιο και να εκπροσωπεί την Ελλάδα στον προκριματικό όμιλο στο Σαν Μαρίνο.

Μεγάλο μπέρδεμα θα είχαμε αν ΕΠΣ Ξάνθης και ΕΠΣ Μακεδονίας έμεναν ισόπαλες 2-2, όπως συνέβαινε λίγο πριν την λήξη. Σε αυτήν την περίπτωση θα πηγαίναμε και πάλι σε νοκ άουτ παιχνίδι αλλά θα είχαμε μπλέξιμο αν και αυτό έληγε ισόπαλο. Η ΕΠΣ Μακεδονίας θα προκρινόταν σε πιθανό 0-0, η ΕΠΣ Ξάνθης σε ισοβαθμία από 2-2 και πάνω και σε ενδεχόμενο 1-1 θα είχαμε απόλυτη ισοβαθμία (όλες οι ομάδες στους τρεις βαθμούς και με 0 ενεργητικό-παθητικό), με τις ΕΠΣ Μακεδονίας και Ξάνθης να υπερτερούν στα γκολ (θα είχαν 3-3 έναντι 2-2 της ΕΠΣ Θράκης) και να οδηγούνται σε αγώνα μπαράζ.

Βέβαια, δέκα λεπτά πριν το τέλος του παιχνιδιού σκόραρε ο Βασίλης Λαζαρίδης και άφησε όλα αυτά τα σενάρια να είναι απλά υποθέσεις εργασίας επί χάρτου. Κυρίως όμως με το γκολ του εξασφάλισε την παρουσία της Θράκης, με τη μία ή την άλλη ομάδα, στον τελικό του Regions’ Cup.