ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Προβληματισμός στο Δημοκρίτειο μετά την ήττα-σοκ από τον Αρίωνα και την απώλεια του πλεονεκτήματος στα πλέι οφ

 

Προβληματισμός επικρατεί στο Δημοκρίτειο Κομοτηνής μετά την ήττα σοκ της τελευταίας αγωνιστικής για την κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, που πλέον καθιστά εξαιρετικά δύσκολη και εντελώς αβέβαιη την συνέχεια.

Οι εξαιρετικοί Ξανθιώτες του Αρίωνα επικράτησαν της ομάδας των Φοιτητών με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, αφού τους κέρδισαν με 14 πόντους διαφορά και τους έριξαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, στερώντας τους έτσι το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο με το σκορ να διαμορφώνεται 9-10. Ωστόσο ήταν και το μόνο. Στο δεύτερο οι παίκτες του Δημοκρίτειου φάνηκε να τα «έχασαν». Πολλές λανθασμένες επιλογές, ασυνεννοησίες σε άμυνα και επίθεση, που παρά τις φωνές της Δόλωμα δεν άλλαζαν, οδήγησαν τον αποτελεσματικό Αρίωνα να χτίζει μια διαφορά 14 πόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην δεύτερη περίοδο το Δημοκρίτειο σκόραρε μόλις 6 πόντους σε ένα δεκάλεπτο ενώ δέχθηκε 21, έτσι ώστε το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να διαμορφωθεί στο 30-16.

Και εκεί που θα περίμενε να ξυπνήσει το Δημοκρίτειο, στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου δεν άλλαξε τίποτα με τους Ξανθιώτες να διευρύνουν ακόμα περισσότερα την διαφορά και να πυροβολούν το καλάθι των φοιτητών που δε μπορούσαν να βγάλουν καμία αντίδραση,  με το προβάδισμα τους να εκτοξεύεται στο +27 (!!) αφού  το επιμέρους σκορ διαμορφώθηκε σε 23-9 και συνολικά στο τρίτο δεκάλεπτο στο 53-25.

Στην τέταρτη περίοδο το Δημοκρίτειο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ήταν αργά. Ναι μεν οι φοιτητές έβαλαν σε 10 λεπτά περισσότερους πόντους απ’ ότι είχαν βάλει στα προηγούμενα 30′ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Ο Αρίωνας δεν δυσκολεύθηκε να αντέξει την πίεση και να κερδίσει με το ευρύ 62-48, επιτυγχάνοντας το μεγαλύτερο μπαμ στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η νίκη για τον Αρίωνα ήταν γοήτρου αφού τερμάτισε στην 5η θέση και δεν τον βοήθησε βαθμολογικά να μπει στην τετράδα των πλέι οφ, κάτι που γνώριζε πριν το πρώτο τζάμπολ αφού ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κέρδιζε στα χαρτιά τον Ηρακλή Καβάλας και είχε εξασφαλίσει ανεξαρτήτως του αποτελέσματος αυτού την θέση στα πλέι οφ.

Η ήττα και κυρίως η εμφάνιση και ο τρόπος που ήρθε, ουσιαστικά με κατεβασμένα τα χέρια, μόνο προβληματισμό προκαλεί στο Δημοκρίτειο.  Φαίνεται πως οι παίχτες του Δημοκρίτειου θεωρούσαν πως η νίκη είναι δεδομένη όμως ο Αρίωνας είχε άλλα σχέδια. Έτσι την πάτησαν και δυσκόλεψαν πολύ τη ζωή τους στη συνέχεια.

Κυκλοφόρησαν βέβαια φήμες ότι η ήττα προέκυψε λόγω επιλογής αντιπάλου μεταξύ ΑΟΣ-Πανσερραϊκού, αλλά η λογική λέει ότι δεν ισχύουν και αν ισχύουν, αποτελεί την μεγαλύτερη γκάφα που θα μπορούσε να κάνει κανείς. Πλέον μετά από αυτήν την ήττα η πορεία προς τον τελικό δυσκόλεψε πάρα πολύ.

Αν έβγαιναν δεύτεροι θα έπαιζαν με πλεονέκτημα έδρας απέναντι στον ΑΟ Σερρών και θα απέφευγαν στον ημιτελικό τον Λεύκιππο, από τον οποίο έχουν χάσει και στις τρεις φετινές αναμετρήσεις τους για πρωτάθλημα και κύπελλο. Θα ήταν δηλαδή ανοιχτός ο δρόμος για έναν δεύτερο σερί τελικό, που υπό προϋποθέσεις θα οδηγούσε σε άνοδο, εφόσον δοθεί δυνατότητα και σε δεύτερη ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ να ανέβει στη Γ’ Εθνική.

Είναι προφανές ότι ο δρόμος ήταν πιο βατός αν έβγαιναν δεύτεροι σε αντίθεση με τώρα που θα πρέπει να ξεπεράσουν πρώτα με μειονέκτημα έδρας τον Πανσερραϊκό και εφόσον τα καταφέρουν, θα πέσουν επάνω στον Λεύκιππο στον ημιτελικό. Είναι προφανές ότι το Δημοκρίτειο οφείλει να βρει τον παλιό καλό του εαυτό και μάλιστα σύντομα, αφού τα πλέι οφ ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, εάν θέλει να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης και να επαναλάβει την περσινή του πορεία.