Super League: Αίσθηση από τις συνεχόμενες παρουσίες στα Πηγάδια του Γιώργου Γκιρτζίκη

 

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης αποτελεί παρελθόν για τα διοικητικά δρώμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι γεγονός ότι δεν διαθέτει και τις καλύτερες των σχέσεων με τον ιδιοκτήτη της Ξάνθης Χρήστο Πανόπουλο αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει από το να παρίσταται στους εντός έδρας αγώνες του ΑΟΞ.

Μάλιστα είναι ένας από τους μόνιμους θαμώνες στην εξέδρα των επισήμων των Πηγαδίων και έδωσε το παρών και στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν, όπου ο ΑΟΞ αντιμετώπισε την Λάρισα. Η αγάπη του Γκιρτζίκη για την Ξάνθη είναι δεδομένη, αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ότι οι συνεχόμενες δημόσιες παρουσίες του στα Πηγάδια έχουν και άλλο σκοπό.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν λένε ότι ανατράπηκε ο ίδιος για να έρθει η εξυγίανση, ωστόσο αυτό όχι απλά δεν έχει συμβεί αλλά πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο αποβολής και παραμένει υπό επιτροπία παρά την παρουσία των «εξυγιαντών». Λένε ακόμα ότι έγινε προσπάθεια να μηδενιστούν όλα όσα προσπάθησε ο ίδιος να προσφέρει, αλλά τα γεγονότα το διαψεύδουν.

Ως πιο χαρακτηριστικό επισημαίνουν την αλλαγή του κλίματος στην Εθνική Ομάδα που επετεύχθη με έναν προπονητή που ο ίδιος έφερε χάρη στις γνωριμίες ξανθιώτη προσωπικού του φίλου, ο οποίος αν και λειτουργεί ως μάνατζερ δεν πήρε κάποια προμήθεια για αυτήν την ενέργεια, ενώ προσθέτουν ότι το ιατρικό τιμ που ο ίδιος επέλεξε υπό τον άμισθο από την ΕΠΟ γιατρό Γ. Γκοδόλια είναι αυτό που έχει διατηρηθεί.

Κοινώς, λένε ότι με τις συνεχόμενες εμφανίσεις του θέλει να υπενθυμίσει την παρουσία του και να διευκρινίσει ότι υπήρξε και έργο που άφησε, πάνω στο οποίο πατά η διοίκηση Γραμμένου, ενώ την ίδια στιγμή ό,τι προσπάθησε να αποδομήσει η συγκεκριμένη διοίκηση κατέληξε σε μπούμερανγκ. Αν αυτό σημαίνει ότι επίκειται και πιθανή νέα απόπειρα εμπλοκής του στα διοικητικά πράγματα της ομοσπονδίας ή αν η παρουσία του στα Πηγάδια έχει να κάνει μόνο με τα αγνά του αισθήματα απέναντι στον ΑΟΞ, στον οποίο έχει διατελέσει και πρόεδρος άλλωστε, αυτό είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον…