Super League: Έκανε το καθήκον της νικώντας τη Λάρισα αλλά δεν απέκτησε πλεονέκτημα Ευρώπης ο ΑΟΞ

 

Η Ξάνθη έκανε το καθήκον της και κέρδισε τη Λάρισα στα Πηγάδια, όμως η μπάλα δεν της έκανε το χατίρι, αφού κέρδισε και ο Αστέρας Τρίπολης τον Απόλλωνα Σμύρνης με ανατροπή και η ομάδα της Θράκης ενώ βρέθηκε μια ανάσα από το να αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα «Ευρώπης», τελικά δεν το πήρε.

Η Ξάνθη υποδέχτηκε στα Πηγάδια τη Λάρισα στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής με το βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι… μονόπλευρο. Η Ξάνθη που οδηγεί την κούρσα για την κατάκτηση της 5ης θέσης, ήθελε τη νίκη κόντρα σε μια Λάρισα που ούτε απειλούσε ούτε απειλούνταν.

Όλο αυτό φάνηκε σε μεγάλο διάστημα του πρώτου μέρους με τους Ακρτίτες να είναι καλύτεροι και να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Τριάδης (4’) και Μεχία (8’) ήταν άστοχοι στις φάσεις που τους έλαχαν Μέχρι το 30’ οι παίκτες του Ράσταβατς ήταν τα αφεντικά της αναμέτρησης αλλά κόντρα στη ροή του ματς, η Λάρισα έχασε στο 38’ την ευκαιρία του ματς, με τον Κριζμάν να νικιέται σε τετ α τετ από τον Ζίφκοβιτς. Κάπως έτσι το 0-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα ήταν σαφώς καλύτερη, με τον Ζίφκοβιτς να λέει τρεις φορές «όχι» στους Θεσσαλούς στο 52’ (Κάστρο), στο 58’ (Κριζμάν) και στο 60’ (Κριζμάν). Κάπου εκεί όμως και με τη Λάρισα να βρίσκεται στο προσκήνιο, έγινε η φάση που άλλαξε το αφήγημα της αναμέτρησης.

Ο Γκόλιας πήρε κίτρινη κάρτα στο 62’ και συνέχισε να διαμαρτύρεται έντονα στον διαιτητή με αποτέλεσμα στιγμές αργότερα να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη! Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι… οσμίστηκαν αίμα. Έκλεισαν τη Λαρισα στα καρέ της και πίεσαν για τη νίκη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 80’, όταν μετά από πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ και τραγική έξοδο του Θεοδωρόπουλου, ο Κασάδο με κεφαλιά έκανε το 1-0, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης (69′ Φασίδης), Ντε Λούκας, Τριάδης (46′ Κάστρο), Ντουρίτσκοβιτς, Μεχία, Φλίσκας (42′ Κασάδο), Γέντρισεκ, Σιλά, Μπρίτο

ΛΑΡΙΣΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος, Ναζλίδης, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μπάλλας, Λεοζίνιο (65′ Καρατάσιος)