Τρεις μνηστήρες για μία γαλάζια θέση! Βεζυγριαννίδης, Κακουλίδης και Χατζηκωνσταντίνου οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ροδόπης

 

Τρεις είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι για τη ΝΟΔΕ Ροδόπης, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Μαϊου. Οι φάκελοι υποψηφιοτήτων κατατέθηκαν και βρίσκουν αντιμέτωπους στην κάλπη τον νυν πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωάννη Βεζυργιαννίδη, τον Νίκο Χατζηκωνσταντίνου και τον Μιχάλη Κακουλίδη. 

Οι εγγραφές μελών συνεχίζονται μέχρι τις 4 Μαϊου και η νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας βηματίζει σε εκλογικούς ρυθμούς, με τον κάθε υποψήφιο να προτάσσει τα δικά του επιχειρήματα υπέρ της εκλογής του, κι όλους να συμφωνούν στην ανάγκη η παράταξη να έχει πιο δυναμικό ‘παρών’ στην καθημερινότητα του πολίτη της Ροδόπης – απουσία και κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της ΝΔ στο νομό Ροδόπης – καθώς και στην ανάγκη η προσέλευση στις κάλπες να είναι ευρεία. Οι υποψήφιοι έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις στον “Χ”.

Ι. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ: “ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΟΥ”
Έχοντας την εμπειρία δύο ετών στο τιμόνι της ΝΟΔΕ, δηλώνει πως έχει μάθει από τα λάθη του και διεκδικεί εκ νέου την προεδρία. Πρόκειται για τον Ιωάννη Βεζυργιαννίδη, ο οποίος προσδοκά σε μαζική προσέλευση στις κάλπες και χαρακτηρίζει ως “σημαντικό το γεγονός (σ.σ. των τριών υποψηφιοτήτων), γιατί δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνεται και ότι ο κόσμος θέλει να συμμετάσχει στις διαδικασίες”.
Ο ίδιος δεν κρύβει πως “τα δύο χρόνια ήταν ένα διάστημα στο οποίο δεν καταφέραμε – και σε αυτό κάνω και την αυτοκριτική μου – να αναδείξουμε το ρόλο της Νέας Δημοκρατίας, κι αυτό θα πρέπει να γίνει στο επόμενο διάστημα, δηλαδή η επόμενη ΝΟΔΕ θα πρέπει να αναδείξει το πρόγραμμα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και ως χώρα αλλά το βασικότερο και ως νομός, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Στην πολιτική πρέπει να μαθαίνεις, να κάνεις την αυτοκριτική σου και να προχωράς”.
Όσον αφορά στο αν η υποψηφιότητά του χαίρει της ανοιχτής υποστήριξης κάποιου πρωτοκλασάτου στελέχους του κόμματος, απαντά ότι “οι εκλογές θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο συναινετικές και ανεξάρτητες, κι αυτός είναι ο σκοπός μου. Σαφέστατα όλοι κάποιον θα στηρίξουν αλλά δεν πρέπει να υπάρχουν εξαρτήσεις”.

Ν. ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: “ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ”
Ως μία υποψηφιότητα που δεν περίμεναν πολλοί, εμφανίστηκε αυτή του πρώην αντιδημάρχου Κομοτηνής και πρώην προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Νίκου Χατζηκωνσταντίνου. Ενωτικός και ανεξάρτητος, παρουσιάζεται στο ράδιο Χρόνος, για να δηλώνει πως εκείνο που τον ώθησε να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία ήταν ότι “στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη τα πράγματα έχουν λίγο λιμνάσει”.
Ως κυριότερο πρόβλημα στη ΝΔ στη Ροδόπη προτάσσει την διάσπαση “σε ομάδες διαφορετικών απόψεων και σε αποστασιοποιήσεις”, και παρουσιάζεται ενωτικός: “Η προσπάθεια να ενώσει κανείς τον κόσμο δεν είναι ατομική δουλειά, είναι ομαδική και σε όσες θέσεις κατείχα είχα λειτουργήσει ομαδικά. Αν δεν δράσουμε ενωτικά, θα χάσουμε το στοίχημα”. Υπογραμμίζει μάλιστα σε άλλο σημείο του λόγου του πως ξεκίνησε μόνος του, για να ταράξει τα νερά στο κόμμα και πως η υποψηφιότητά του βρήκε πολλούς συμμάχους από νωρίς, αλλά και κάποιους που εξέφρασαν προσωπικές αντιδράσεις. “Είμαι πολύ ικανοποιημένος και μόνο από το γεγονός ότι ανακάτεψα λίγο …την σούπα”, θα πει αλλά θα διευκρινίσει πως “όποιος κι αν βγει πρόεδρος θα έχει την στήριξη και τις ιδέες μου για να πάμε μπροστά, γιατί αυτή τη στιγμή η χώρα μας χρειάζεται συναινέσεις και να προχωρήσουμε χέρι-χέρι”. Καταληκτικά, θα σταθεί σε κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο: “Δεν κατευθύνομαι από ανθρώπους, έχω τις απόψεις μου και κανένας δεν μπορεί να με καπελώσει. Με στηρίζουν πολλοί άνθρωποι γι’ αυτό το λόγο, γιατί ξέρουν ότι μεθαύριο δεν θα τους πουλήσω”.

Μ. ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ: “ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΧΟΡΗΓΟ”
Ως ανεξάρτητος κι εκπρόσωπος του μέσου μέλους της παράταξης, εμφανίστηκε ο Μιχάλης Κακουλίδης. “Η δικιά μου υποψηφιότητα, είναι υποψηφιότητα της βάσης, δεν έχει από πίσω της στελεχιακό χορηγό. Κατεβαίνουμε μετά από παρότρυνση φίλων, δηλαδή ο ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας να εκφράζεται και να κινητοποιηθεί στα εκλογικά δρώμενα του νομού. Κι εγώ είμαι ο εκφραστής αυτής της τάξης. Πιστεύω ότι θα σηκώσουμε από τον καναπέ τους οπαδούς και τα μέλη της παράταξης, για να γραφτούν και να ψηφίσουν”, είναι το στίγμα της υποψηφιότητάς του κατά τον ίδιο, που εξηγεί ότι στηρίζεται από 35 στελέχη της βάσης του κόμματος.
“Ο καθένας με τον τρόπο του – και οι τρεις υποψήφιοι – θα δώσουν το στίγμα τους για το τί ακριβώς νομίζουν ότι πρέπει να γίνει στο νομό”, είπε σχολιάζοντας το γενικότερο τοπίο, ενώ άσκησε και κριτική ότι η νυν διοίκηση δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες των ημερών, απόντος και βουλευτή ΝΔ Ροδόπης στο νομό: “Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τοπικά, η κατάσταση είναι δύσκολη, γιατί δεν εκπροσωπείται κοινοβουλευτικά.
Οπότε, θα επωμιστούμε κι αυτό το βάρος, που θέλει συνεχή αγώνα και κινητοποίηση. Στόχος μου είναι να επαναφέρω όλα τα παλιά στελέχη τα οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν είχαν τον σεβασμό που τους άρμοζε από την τωρινή ΝΟΔΕ, ώστε να δραστηριοποιήσουμε την παράταξη και όλο  το κόμμα”.

Οι κάλπες στη ΝΟΔΕ Ροδόπης στήνονται στις 13 Μαΐου.

 

Πηγή:  http://www.xronos.gr και https://inkomotini.news