Γκατσιούδης και Μιχαλεντζάκης δίνουν την εκκίνηση στο Via Egnatia Run της Κυριακής

 

Δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλητισμού του Έβρου θα δώσουν την πιστολιά της εκκίνησης στο Via Egnatia Run της Κυριακής.

Το εναρκτήριο λάκτισμα στον παιδικό αγώνα θα δώσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του ακοντισμού και έκτος ολυμπιονίκης το 200 στο Σίδνεϊ Κώστας Γκατσιούδης.

Επίσης, την εκκίνηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία θα δώσει ο χρυσός παραολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στην κολύμβηση Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου Via Egnatia Run (Ημιμαραθώνιος 21 χλμ, Λαϊκός – Δυναμικό Βάδισμα 5 χλμ, Παιδικός και ΑμεΑ 800 μ.) μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους, τη μπλούζα του αγώνα και τον ειδικό σάκο παράδοσης ιματισμού (αφορά τον Ημιμαραθώνιο και τον Λαϊκό αγώνα) από τη Γραμματεία του αγώνα που θα λειτουργήσει το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη.

Όσοι δεν θα βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο, θα μπορούν να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους το πρωί της Κυριακής από τις γραμματείες που θα έχουν στηθεί στα σημεία εκκίνησης και των τριών διαδρομών.

Τα λεωφορεία που θα μεταφέρουν δωρεάν τους δρομείς στους χώρους εκκίνησης θα αναχωρήσουν μπροστά από τον Φάρο και είναι τα εξής:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ: Ώρα αναχώρησης λεωφορείων στις 8.15. Πέρας αναχώρησης 8:45.

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5000 ΜΕΤΡΩΝ:  Ώρα αναχώρησης λεωφορείων στις 9.00. Πέρας αναχώρησης 9:30.

Οι δρομείς που θα μετακινηθούν με δικό τους μεταφορικό μέσο θα πρέπει να φροντίσουν να βρίσκονται στον χώρο εκκίνησης μία ώρα πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, δηλαδή 9:30 για τον Ημιμαραθώνιο, 10:00 για τον Λαϊκό και τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και ΑμεΑ.

Για τον υπολογισμό του χρόνου μετάβασης στα σημεία εκκίνησης, οι δρομείς πρέπει να λάβουν υπόψη τυχόν καθυστερήσεις λόγω των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ασφάλεια του αγώνα.