«Όλα έτοιμα για την υποδοχή 1.000 δρομέων» δηλώνει ο Δ. Πέτροβιτς ενόψει Via Egnatia Run

 

Έτοιμοι να γράψουν ιστορία 1.000 δρομείς του Via Egnatia Run που θα τρέξουν στα «χνάρια» της αρχαίας Εγνατίας Οδού στον Έβρο την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα Δημήτριος Πέτροβιτς στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε στο Νομαρχείο στην Αλεξανδρούπολη τόνισε: «Στον Ημιμαραθώνιο  τρέχουν 330 δρομείς, 400 στον Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα 5.000 μ., 265 παιδιά και 70 άτομα με αναπηρία στον αγώνα 800 μέτρα. Δουλεύουμε πυρετωδώς τους τελευταίους μήνες φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια για το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Έβρου. Η αυξημένη συμμετοχή, ειδικά των δρομέων μεγάλων αποστάσεων, μας ικανοποιεί».

Το πρόγραμμα του VIA EGNATIA RUN περιλαμβάνει

  • τον Ημιμαραθώνιο αγώνα 21.097,5 μ., με αφετηρία στο ιστορικό μνημείο «ΧΑΝΑ», στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης, και ώρα έναρξης 10:30, ο οποίος είναι πιστοποιημένος από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS)
  • το Λαϊκό αγώνα – Δυναμικό βάδισμα 5.000 μ., με αφετηρία στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης και ώρα έναρξης 11:00
  • τον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία, με αφετηρία στο κτίριο Διοίκησης της Περιφερειακής Ενότητα Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, Καραολή & Δημητρίου 40, και ώρα έναρξης 10:50 για τα ΑμεΑ και 11:00 για τα παιδιά

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και αναμένοντας τους δρομείς στο σημείο τερματισμού, το ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, η bb5 ‘percussion system’ – Ομάδα Κρουστών Ξάνθης θα ταξιδέψει μουσικά τους παριστάμενους, μέλη της σχολής χορού Dance Art Academy θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά χορευτικά, ενώ τις απονομές των βραβείων θα ντύσουν μουσικά στελέχη της στρατιωτικής μουσικής της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε το πρωτότυπο, ανάγλυφο και συλλεκτικό μετάλλιο του Via Egnatia Run με τη Νίκη της Σαμοθράκης, το οποίο θα λάβουν όσοι τρέξουν και τερματίσουν στον Ημιμαραθώνιο, τον Λαϊκό αγώνα, αλλά και στον αγώνα 800 μ. για παιδιά και άτομα με αναπηρία. «Πρόκειται για ένα πραγματικό κομψοτέχνημα που όμοιο του δεν έχει δοθεί ως μετάλλιο παγκοσμίως. Θελήσαμε ακόμη και με το μετάλλιο να περάσουμε ένα μήνυμα για το ευ ζην και το ευ αγωνίζεσθε. Για εμάς στον Via Egnatia Run όλοι όσοι επιλέγουν να συμμετάσχουν σε μία από τις τέσσερις διαδρομές είναι ήδη νικητές. Νικητές σε μια προσπάθεια για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πιο δραστήριο, πιο συμμετοχικό. Για το λόγο αυτό θέλουμε ολοκληρώνοντας τον αγώνα να πάρουν μαζί τους τη Νίκη, το έμβλημα του Έβρου, να τους θυμίζει ότι ο στόχος επετεύχθη, να τους παρακινεί σε μια αθλητική καθημερινότητα, αλλά και να τους φέρει με τα φτερά της κοντά μας στον επόμενο αγώνα Via Egnatia Run» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς.

Και σε αυτόν τον αγώνα η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου έχει στο πλευρό της πλειάδα φορέων που συνδράμουν εθελοντικά, και 300 μεμονωμένους εθελοντές που θα φροντίσουν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα υπό τις κατευθύνσεις και οδηγίες των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής.

Στη συνέντευξη τύπου παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Οικισμών και Καθημερινότητας Δήμου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Βαταμίδης, ο εκπρόσωπος της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ» Επίλαρχος Αστέριος Πίσκος, ο Διευθυντής Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Τεχνικός Διευθυντής Τμήματος Στίβου ΜΓΣ Εθνικός Κωνσταντίνος Πατερόπουλος, ο Έφορος Στίβου του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης Γεώργιος Αλεξιάδης, ο Τεχνικός Διευθυντής του Via Egnatia Run Αντώνης Κουφός, ο Υπεύθυνος Οργάνωσης αγώνα – Εθελοντών του Via Egnatia Run Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου Δημήτριος Κελεμίδης, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ακοντισμού Κώστας Γκατσιούδης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Αλεξανδρούπολης «Κότινος» Γιάννης Τοπτσής, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έβρου Κώστας Ευθυμιάδης, ο εκπρόσωπος της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Αλεξανδρούπολης Στέλιος Μωραΐτης και η εκπρόσωπος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.