Επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων την έλευση της ΑΕΚ στην Κομοτηνή, σιωπή από την ΠΑΕ ΑΕΚ στην Αθήνα

 

Η ΠΑΕ Ποντίων που τόσο απασχόλησε και εξακολουθεί να απασχολεί την επικαιρότητα με την περίφημη απαγορευμένη φανέλα της για την ποντιακή γενοκτονία, κρύβεται πίσω από την φερόμενη έλευση της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στις 19 Μαΐου.

Ο πρόεδρός της Μιχάλης Κακουλίδης ήταν εκείνος που παρουσιάστηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής, διεκδίκησε και πέτυχε μάλιστα την εξασφάλιση ποσού χιλίων ευρώ για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα, που θα είναι αφιερώμενος στη μνήμη των θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας.

Όπως ο ίδιος επιβεβαιώνει στο ThrakiSportS, με δική του πρωτοβουλία απεστάλη στην ΠΑΕ ΑΕΚ ένα αίτημα, με το οποίο την προσκαλεί σε ένα φιλικό παιχνίδι στο ΔΑΚ Κομοτηνής, στις 19 Μαΐου, προς τιμήν των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων. Αντίπαλος της ομάδας της ΑΕΚ θα είναι μια μεικτή ομάδα ποντίων στην καταγωγή παικτών.

Τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση το περσινό, η ΠΑΕ Ποντίων διοργάνωνε ένα τουρνουά για να τιμήσει τα θύματα της γενοκτονίας των Ποντίων, με την παρουσία παλιότερα και του Πανθρακικού και της Ξάνθης, των δυο μεγάλων συλλόγων της περιοχής.

Φέτος αντί για αυτό το τουρνουά, η ΠΑΕ Ποντίων πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από την ΑΕΚ να ανέβει στην Κομοτηνή, με την πρώτη αντίδραση των κιτρινόμαυρων πρωταθλητών Ελλάδος να είναι θετική, σύμφωνα με τα λόγια του κ. Κακουλίδη.

Μάλιστα, γι’ αυτόν το λόγο ο Κακουλίδης, το απόγευμα της Πέμπτης παρευρέθη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, για να ζητήσει κάποια οικονομική βοήθεια, την οποία και πήρε και συγκεκριμένα ένα ποσό της τάξης των 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κακουλίδη, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδα αναμένεται η οριστική απάντηση των κιτρινόμαυρων αλλά ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος με βάση την πρώτη θετική αντίδραση που είχε και ενώ ήδη ο Δήμος Κομοτηνής ενέκρινε επιχορήγηση για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα.

Το ThrakiSportS απευθύνθηκε και στο γραφείο Τύπου της ΠΑΕ ΑΕΚ που ωστόσο δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την φερόμενη άνοδο της ομάδας της Ένωσης στην Κομοτηνή. Δεν υπήρξε πάντως και κάποια διάψευση αλλά μάλλον άγνοια για αυτό το ενδεχόμενο