Φήμες ότι έρχεται Θράκη για να τρέξει στο Via Egnatia Run ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ

 

Όλα είναι έτοιμα για τον 3ο Διεθνή Αγώνα Δρόμου Via Egnatia Run, που πραγματοποιείται στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες που έφτασαν στο evros-news και μεταδόθηκαν από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, εξετάζει το ενδεχόμενο να βρεθεί την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη και να πάρει μέρος στον συγκεκριμένο αγώνα.

«Προσπαθήσαμε να επιβεβαιώσουμε από διάφορες πηγές την συγκεκριμένη πληροφορία, αλλά δεν την επιβεβαίωσαν. Κάτι απόλυτα φυσιολογικό, αφού για λόγους ασφαλείας είναι αναμενόμενο ακόμα και να μην γνωρίζουν όσοι θα ήταν υπεύθυνοι για την λήψη μέτρων σε ενδεχόμενη παρουσία του στην περιοχή μας», επισημαίνει το evros-news.

Στον ίδιο αρέσει ο αθλητισμός, παίρνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις που συνδέουν τον αθλητισμό με την ιστορία και τον πολιτισμό και το VIA EGNATIA RUN διαθέτει αυτό το συγκεκριμένο στοιχείο.

Επίσης, είναι γνωστό ότι οι ΗΠΑ και ο ίδιος δίνουν μεγάλη σημασία και έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, έχει μιλήσει επανειλημμένα για τον στρατηγικό ρόλο που πιστεύουν ότι έχει και την περιλαμβάνουν στα σχέδια τους για παρουσία στην περιοχή σε ενεργειακό (με τους αγωγούς), εμπορικό (με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης) και στρατιωτικό (με την βάση ελικοπτέρων) τομέα.

Το Via Egnatia Run αποτελεί μια καινοτόμο δράση που με «αφετηρία» το παρελθόν, μας «ταξιδεύει» στο παρόν και στο μέλλον αυτού του τόπου. Ο 2ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου παραμένει στην ίδια πιστοποιημένη διαδρομή, όπως και το 2017, από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (Association of International Marathons and Distance Races – AIMS) με μέτρηση 21.097,5 μ. αφετηρία της διαδρομής είναι τα δημοτικά λουτρά στη «ΧΑΝΑ» και τερματισμός το «Νομαρχείο» στην Αλεξανδρούπολη. Ώρα εκκίνησης 10:30.

Παράλληλα θα υπάρξει λαϊκός αγώνας δρόμου – «δυναμικού βαδίσματος» 5.000 μ. με αφετηρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου, καθώς επίσης παιδικός αγώνας και αγώνας ατόμων με αναπηρία 800 μ. με αφετηρία μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Οι δρομείς και των δύο αγώνων θα τερματίσουν μπροστά στο «Νομαρχείο». Ώρα εκκίνησης 11:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here