Έρχεται για υψηλού συμβολισμού φιλικό στην Κομοτηνή μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Κυπέλλου η «πρωταθλήτρια» ΑΕΚ

 

Στην Κομοτηνή θα βρεθεί για ένα φιλικό υψηλού συμβολισμού, το οποίο θα διεξαχθεί στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων η πρωταθλήτρια ομάδα της ΑΕΚ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαΐου, ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η πρώτη μη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν.

Αν και απομένουν κάποιες λεπτομέρειες για την οριστικοποίηση της αναμέτρησης σχετική απόφαση για την διεξαγωγή του παιχνιδιού ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής στην συνεδρίασή του το βράδυ της Πέμπτης. Μάλιστα στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για την διεξαγωγή αυτού του αγώνα το ΔΑΚ αλλά και να ενισχυθεί η διοργάνωση με το ποσό των 1.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του Δήμου Κομοτηνής.

Εφόσον οριστικοποιηθεί το φιλικό, με την πρώτη αντίδραση πάντως από ΠΑΕ ΑΕΚ να είναι θετική και για τον λόγο αυτό να πραγματοποιείται και σχετική συζήτηση στον Δήμο Κομοτηνής, θα έχει ενδιαφέρον στην συνέχεια να διευκρινιστεί ποιοι από τους παίκτες της πρώτης ομάδας θα έρθουν στην Θράκη για αυτόν τον υψηλού συμβολισμού αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πιθανότερο είναι της αποστολής να ηγηθεί ο κομοτηναίος αρχηγός της Ένωσης Πέτρος Μάνταλος, που έχει άλλωστε και ο ίδιος ποντιακή καταγωγή.

Ο αγώνας πέραν όλων των άλλων ασυμβολισμών λόγω ημερομηνίας και ανάμνησης της ποντιακής γενοκτονίας θα αποτελέσει και χαρακτήρα φιέστας για τους φίλους της Ένωσης στην Θράκη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια, ενδεχομένως και του Κυπέλλου και άρα του νταμπλ, εφόσον φυσικά η ΑΕΚ νικήσει τον ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου.