Α2 Ανδρών: Υποβιβάστηκε στο τοπικό ο άλλοτε πρωταθλητής Άρης και δεν θα είναι αντίπαλος του Άθλου Ορεστιάδας τη νέα σεζόν

 

Η επικράτηση του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ κόντρα στη Νίκη Αιγινίου και η εξασφάλιση της παραμονής στη Volley League οδήγησε τον Άρη στη Β’ Εθνική Κατηγορία, δηλαδή πρακτικά στο τοπικό της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης που αγωνιζόταν στο βόρειο όμιλο της Α2 ανδρών είχε ηττηθεί με 3-0 σετ από τον Μακεδονικό στο μπαράζ παραμονής που είχε διεξαχθεί στις 2 Απριλίου.

Μετά την ήττα αυτή ο Άρης ήθελε από τη Volley League υποβιβασμό ομάδας του νότου, στην προκειμένη περίπτωση του Παναθηναϊκού, προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Α2 Κατηγορία.

Μετά τη νίκη των «πρασίνων» με 3-1 σετ και τον υποβιβασμό της Νίκη Αιγινίου, ομάδας που προφανώς θα συμμετάσχει στο βόρειο όμιλο, ο Άρης υποβιβάζεται και αυτός ακολουθώντας σε αυτό το ταξίδι τον ΑΟ Ορεστιάδας και την ΓΕ Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται ασφαλώς για «μαύρη» σελίδα για τον Άρη που το 1997 είχε κάνει την έκπληξη και είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ ανδρών, σπάζοντας το κατεστημένο της Αθήνας, κερδίζοντας τότε στους τελικούς τη μεγάλη Ορεστιάδα του Νίκου Σαμαρά.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Άθλος Ορεστιάδας δεν θα έχει ούτε τον Άρη αντίπαλο την προσεχή σεζόν και όλοι αναμένουν με ενδιαφέρον αν θα καταφέρει να ανέβει στην Α2 ο Έβρος Σουφλίου ώστε να υπάρχει τουλάχιστον διπλή θρακιώτικη συμμετοχή και σε αυτό το πρωτάθλημα, έπειτα από εκείνο της Volley League.