Volley League: Ο Κουμεντάκης γλίτωσε τον ΠΑΟΚ από… κάζο στον πρώτο ημιτελικό με τον Φοίνικα

Ο ΠΑΟΚ με όπλο το μπλοκ που του απέφερε 16 πόντους και έχοντας για ακόμα μια φορά σε μεγάλη μέρα τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, νίκησε με 3-1 σετ τον Φοίνικα Σύρου στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος των πλέι οφ και έκανε το 1-0 στις νίκες.

Με φόρα από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος στη Ρόδο, κατέκτησε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 25-18 και 25-21. Στο 3ο σετ  επέστρεψε ο πρώην της Ορεστιάδας Χήρας που στο δεύτερο σετ έδωσε τη θέση του στον επίσης Ορεστιαδίτη Πεντίδη και μετά από σκληρή μάχη η ομάδα της Σύρου κατέκτησε το σετ με 25-23 και μείωσε σε 2-1 σετ.

Ετσι οδηγηθήκαμε στο πιο καθοριστικό τέταρτο σετ όπου ο Φοίνικας είχε πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ, πίεζε την υποδοχή του δικεφάλου αλλά δε μπορούσε να πάρει εύκολα τους πόντους. Κάπου εκεί ανέλαβε ο Κουμεντάκης που πήρε τους δύο από τους τρεις τελευταίους πόντους του ΠΑΟΚ και με 27-25 τον οδήγησε στη νίκη με 3-1 σετ και στο 1-0 στις νίκες.

Από τους Εβρίτες ο Κουμεντάκης σημείωσε 18πόντους (15/31, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 62%υπ., 57%αρ.) ενώ ως βασικό λίμπερο αγωνίστηκε ο Κωνσταντινίδης (52%υπ., 48%αρ.). Από τον Φοίνικα βασικός ξεκίνησε ο Χήρας και σημείωσε 3 πόντους (2/7, 1 μπλοκ),  ενώ ως αλλαγή πέρασε ο Πεντίδης που σημείωσε έναν πόντο (1/3) και ο πασαδόρος Θεοδόσης Ηλίας. Το επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένο και πάλι στο PAOK Sports Arena την Παρασκευή 27 Απριλίου στις 19.00.