Super League: Οι τέσσερις αγώνες που θα κρίνουν την ευρωπαϊκή έξοδο του ΑΟΞ

 

Δύο αγωνιστικές έχουν απομείνει για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος της Super League, και η Ξάνθη έστω κι αν με την ήττα της προηγούμενης εβδομάδας έχασε το πλεονέκτημα που είχε, παλεύει ακόμα για να εξασφαλίσει την πέμπτη της ευρωπαϊκή έξοδο.

Στις δύο εναπομείναντες αγωνιστικές, η ομάδα της Θράκης υποδέχεται αρχικά την ερχόμενη Κυριακή την Λάρισα στο γήπεδο των Πηγαδίων και την τελευταία αγωνιστική ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει στο γήπεδο της Λεωφόρου τον Παναθηναϊκό.

Από την άλλη ο Αστέρας Τρίπολης, στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχει αρκετά πιο εύκολο πρόγραμμα, αφού αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή εντός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης που σώθηκε και μαθηματικά την προηγούμενη εβδομάδα, και την τελευταία αγωνιστική πάει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον επίσης αδιάφορο Παναιτωλικό.

Από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια θα κριθεί το πέμπτο ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού τα πρώτα τέσσερα έχουν εξασφαλίσει κατά σειρά ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και Ολυμπιακός και Ατρίμητος στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Ξάνθη και Αστέρας Τρίπολης  αυτή τη στιγμή βρίσκονται ισόβαθμοι στην πέμπτη θέση της Super League, έχοντας συγκεντρώσει 39 βαθμούς αμφότερες οι ομάδες, αλλά δυστυχώς για την Ξάνθη, αυτή υστερεί στην ισοβαθμία, αφού στα μεταξύ τους ματς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες.

Έτσι το κριτήριο που καλείται να σπάσει την ισοβαθμία είναι η διαφορά γκολ, και με τον Αστέρα να βρίσκεται στο +12 και την Ξάνθη στο -1, μια διαφορά που όπως γίνεται αντιληπτό είναι δύσκολο να μπορέσει να καλυφθεί σε δυο μόνο ματς για κάθε ομάδα.

Έτσι για να βγει η Ξάνθη στην Ευρώπη, πρέπει οπωσδήποτε  ο Αστέρας Τρίπολης θα «γκελάρει» σε κάποιο από τα δύο τελευταία παιχνίδια του. Αλλά ακόμα και αν συμβεί αυτό, θα είναι δώρο άδωρο αν δεν πάρει το τρίποντο με τη Λάρισα η Ξάνθη την προσεχή Κυριακή, ώστε να διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσα στη Λεωφόρο.