Super League: Έπεσε μαχόμενη στη Τούμπα η Ξάνθη και χάνει το πλεονέκτημα για την πεντάδα

 

Η Ξάνθη το πάλεψε, κι έπεσε μαχόμενη στην Τούμπα, αφού παρά το γεγονός πως προηγήθηκε τελικά γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΟΚ, και πλέον χάνει το πλεονέκτημα για την πεντάδα και ελπίζει σε γκέλα του Αστέρα για να βγει Ευρώπη.

Οι Θρακιώτες με πίεση και αντεπιθέσεις έκαναν τη ζημιά στον ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά. Από πρέσινγκ και λάθος γύρισμα του Κρέσπο στον Πασχαλάκη στο 16’ ήρθε και το γκολ για την Ξάνθη, όταν ο Καμαρά από δεξιά έδωσε στον Γέντρισεκ που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Από αντεπίθεση στο 39’ παραλίγο να γίνει το 0-2 αλλά ο Γέντρισεκ από αριστερά μέσα στην περιοχή σούταρε άτσαλα. Οι παίκτες της Ξάνθης είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους όταν μόλις στο τρίτο λεπτό ο Κάστρο σούταρε από μακριά και ο Πασχαλάκης δύσκολα έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ μετά το γκολ που δέχθηκε χρειάστηκε ένα 10λεπτο για να πάρει τα πάνω του και να αρχίσει την πίεση στην Ξάνθη. Το… κοντέρ στο τέλος του ημιχρόνου έδειξε 72%-28% κατοχή της μπάλας για τους γηπεδούχους που όμως, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν παρά τις πέντε τελικές προσπάθειες που δημιούργησαν.

Στο 36’ η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Μαουρίσιο με  κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς. Ο Πρίγιοβιτς που έκανε τη σέντρα όμως, ήταν οφσάιντ που κακώς δεν υποδείχθηκε.

Νωρίτερα, στο 27ο λεπτό, πάλι ο Μαουρίσιο για λίγα εκατοστά δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 29’ ο Ζίφκοβιτς με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε σε κόρνερ κεφαλιά του Πρίγιοβιτς.

Στην επανάληψη, η Ξάνθη φάνηκε να κουράζεται και εμφανίσθηκε ένας εντελώς διαφορετικός ΠΑΟΚ στο γήπεδο. Ένας ΠΑΟΚ που εκτός από τα δύο γκολ, στο 55’ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Βαρέλα από το ύψος του πέναλτι αλλά και ακόμη τρεις ευκαιρίες για να σκοράρει ενώ τελείωσε το παιχνίδι συνολικά με 17 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις έξι της Ξάνθης

Στο 56’ ο «Δικέφαλος» άγγιζε το γκολ με την κεφαλιά του Καντουρί που έφυγε λίγο άουτ. Στο 58’ φάουλ του Βιερίνια απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζίφκοβιτς με το ένα χέρι και στο 74’ σουτ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ. Οι Ξανθιώτες κουράστηκαν,  δεν είχαν την φρεσκάδα του πρώτου 45λεπτου και δεν ήταν απειλητικοί. Στο 50’ ένα σουτ του Σιλά έφυγε απελπιστικά άουτ ενώ στο 70’ σουτ του Κάστρο μέσα από την περιοχή κατέληξε λίγο άουτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο (83′ Κουλούρης), Βαρέλα, Κρέσπο,  Κάνιας (67′ Σάκχοφ), Μαουρίσιο, Λημνιός (67′ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Φλίσκας, Σβάρνας, Λουσέρο, Καμαρά, Φασίδης (71′ Μελιόπουλος), Γέντρισεκ (78′ Μπρίτο), Ντουρίτσκοβιτς (61′ Τριάδης), Κάστρο.