Super League: 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για να δείτε την αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΑΟ Ξάνθη (19:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Η Ξάνθη το βράδυ (19:00, LIVE ThrakiSportS) αντιμετωπίζει εντός έδρας στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας τον ΠΑΟΚ και θέλει να κάνει την έκπληξη και να αποδράσει έστω με το βαθμό της ισοπαλίας, που θα της δώσει τεράστιο πλεονέκτημα ενάντια στον «διώκτη» του για το πέμπτο Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όπως κάθε φορά, το ThrakiSportS κωδικοποίησε τα σημαντικά στοιχεία και σας παρουσιάζει έναν «δεκάλογο» που πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει κάποιος για να παρακολουθήσει με άνεση το παιχνίδι.

1. ΠΑΟΚ και Ξάνθη έχουν αναμετρηθεί 29 φορές στη Τούμπα, με τους Θρακιώτες να έχουν πάρει τη νίκη τις 4 εξ’αυτών, άλλα 6 παιχνίδια να έχουν λήξει ισόπαλα και τους Θεσσαλονικείς να αναδείχθηκαν νικητές τις υπόλοιπες 19 φορές.

2. Τελευταίο διπλό της Ξάνθης στη Τούμπα, αυτό της σεζόν 2012-2013 με σκορ 0-1, χάρη στο γκολ του Ονουάτσι. Πρώτος σκόρερ από πλευράς Ξάνθης με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο Μαρτσέλο Βεριντιάνο και από τους Θεσσαλονικείς ο Κωνσταντίνος Φραντζέσκος. Ο Ζήσης Βρύζας είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις για λογαριασμό και των δύο ομάδων

3. Η Ξάνθη, με οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα σήμερα, έστω και με το βαθμό της ισοπαλίας, αποκτά τεράστιο πλεονέκτημα για την έξοδό της στην Ευρώπη, αναμένοντας παράλληλα και το αποτέλεσμα του Αστέρα Τρίπολης στη Κέρκυρα με την ομώνυμη ομάδα.

4. Με φόρα έρχεται από την περασμένη εβδομάδα, ο Έρικ Γέντρισεκ, που κέρδισε τα βραβεία του ΠΣΑΠ και της Nova, και ελπίζει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και στο σημερινό ματς με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, σκοράροντας ένα ή και περισσότερα γκολ.

5. Δύο είναι οι άλλοτε «Θρακιώτες» στην ομάδα του ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή, με τον έναν να έχει παρελθόν στη Ξάνθη, και τον άλλο στον Πανθρακικό. Ο λόγος για τον άλλοτε κόουτς της Ξάνθης και νυν του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά και τον τερματοφύλακα του δικέφαλου Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

6. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχει να αντιμετωπίσει κάποιες σημαντικές απουσίες για το σημερινό ματς. Ο λόγος για τους Λέο Μάτος και Δημήτρη Πέλκα. Θυμηθείτε με ένα κλικ την αποστολή του ΠΑΟΚ με ένα κλικ ΕΔΩ.

7. Από την άλλη για τον Μίλαν Ράσταβατς, οι μοναδικοί απόντες είναι ο τραυματίας Χρήστος Λισγάρας και ο τιμωρημένος Πάμπλο Ντε Λούκας. Θυμηθείτε την αποστολή της Ξάνθης με ένα κλικ ΕΔΩ.

8. Πάμε να δούμε μια πιθανή ενδεκάδα του Μίλαν Ράσταβατς για το σημερινό παιχνίδι: Ζίβκοβιτς, Φλίσκας, Σιλά, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Μεχία, Τζουρίτσκοβιτς, Φασίδης, Τριάδης, Γέντρισεκ.

9. Από την άλλη μια πιθανή ενδεκάδα για τον Παναιτωλικό είναι η εξής: Πασχαλάκης, Κρέσκο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Κάμπος, Πρίγιοβιτς.

10.  Τέλος πρώτος διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ορίστηκε ο Αριστείδης Βάτσιος από το σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής, με πρώτο βοηθό τον Εμμανουήλ Βλάσση από το Λασίθι, και τον Σπύρο Βασιλόπουλο από την ΕΠΣ Έβρου. Ο τέταρτος διαιτητής είναι επίσης από τη Θράκη, και είναι ο Στέφανος Κουμπαράκης από την ΕΠΣ Θράκης. Δείτε όλους τους ορισμούς με ένα κλικ ΕΔΩ.