Ανοίγει ξανά με την έλευση του Μαΐου το κολυμβητήριο Ορεστιάδας! Οι ανακοινώσεις του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη

 

Υπογράφηκε την Παρασκευή 20 Απριλίου μεταξύ του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και της εταιρείας Renel η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ορεστιάδας.

Η υπογραφή της σύμβασης ακολούθησε μετά από μία “δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία με τις κλασικές ενστάσεις που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε σε κάθε διαγωνισμό” όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο Μαυρίδης.

Οι αντλίες θερμότητας, που αφορά το συγκεκριμένο έργο προϋπολογισμού 127.000 ευρώ, στοχεύουν στο να εξασφαλιστεί μία μεγάλη οικονομική ελάφρυνση για τα οικονομικά του δήμου και του ΚΚΠΑΑΔΟ τα οποία θα διατεθούν σε άλλες παρεμβάσεις μέσα στο κολυμβητήριο, όπως σύμφωνα με το radioevros ανέφερε ο κ. Μαυρίδης ενώ ο χρόνος περάτωσης είναι δύο μήνες.

Επιπρόσθετα ο δήμαρχος Ορεστιάδας ανέφερε ότι γίνεται γενικά μία μεγάλη αναβάθμιση και βελτίωση όλων των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου έτσι ώστε “το κολυμβητικό κίνημα που έχει τεράστια αύξηση στην περιοχή μας να δυναμώσει ακόμα πιο πολύ σε πολύ καλύτερες συνθήκες και σε οικονομικό επίπεδο“.

Η συγκεκριμένη προμήθεια των αντλιών θερμότητας είναι ανεξάρτητη από τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες για την αναβάθμιση και την πλήρη συμμόρφωση και στον κανονισμό υγείας και στην κείμενη νομοθεσία, τόνισε ο Μαυρίδης ο οποίος αναφέρθηκε και στην ημερομηνία επανέναρξης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου: “Ο στόχος για επανέναρξη του κολυμβητηρίου παραμένει η 2α Μαΐου. Νομίζω ότι θα τον πετύχουμε, είμαι πολύ αισιόδοξος” δήλωσε κάνοντας παράλληλα λόγο και για την ταλαιπωρία των αθλουμένων που αναγκάζονται να μετακινούνται 100 χιλιόμετρα καθημερινά.

“Μπαίνουν οι καινούργιες βάσεις για τη σωστή συνεργασία τόσο του ιδιοκτήτη της εγκατάστασης που είναι ο Δήμος όσο και των χρηστών που είναι πλέον οι τρεις κολυμβητικοί σύλλογοι, με συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας, με συγκεκριμένους όρους περιγράφονται οι υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα του καθενός από τα συμβαλλόμενα μέρη” κατέληξε ο κ. Μαυρίδης.