Super League: Πρόστιμο 3.000 ευρώ στην Ξάνθη για την συμπεριφορά 4-5 οπαδών της

 

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επέβαλε στην Ξάνθη το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League για την συμπεριφορά των οπαδών της στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Όπως ενημέρωσαν φίλαθλοι της Ξάνθης, αναγνώστες του ThrakiSportS μετά το δημοσίευμα για την κλήση σε απολογία της ΠΑΕ, δυστυχώς για την Ξάνθη αυτή η κλήση ήταν δικαιολογημένη καθώς υπήρξαν απρέπειες από μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας που βρίσκονταν στην απέναντι κερκίδα από τα επίσημα και τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, υπήρχαν κάποιοι θερμοκέφαλοι που έβριζαν και έφτυναν από από απόσταση αναπνοής τον επόπτη. Οι ίδιοι αναγνώστες διευκρινίζουν ότι δεν πρόκειται για οργανωμένους αλλά και 4-5 μεμονωμένα άτομα. Εξαιτίας αυτών των απρεπιών η Ξάνθη θα κληθεί να πληρώσει 3.000 ευρώ.

Με την ίδια απόφασή του το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League επέβαλε διπλάσιο πρόστιμο στον Αστέρα Τρίπολης για την συμπεριφορά οπαδών του στη Λιβαδειά. Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις στο πλαίσιο των συναντήσεων της 27ης αγωνιστικής:

Α) ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ: “Βάσει των αναφερομένων στο από 15/04/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 15/04/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας”: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ

Β) ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: “Βάσει των αναφερομένων στο από 14/04/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 14/04/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 7954/18/753693 από 17-04-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας”: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή έξι χιλιάδων ευρώ