Τέλος η απευθείας άνοδος στη Γ’ Εθνική για τους πρωταθλητές των ΕΠΣ Έβρου, Θράκης και Ξάνθης! Επιστρέφουν τα μπαράζ

 

Την επιστροφή των μπαράζ ανόδου μέσω ενός περιφερειακού πρωταθλήματος που θα περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες ομάδες κάθε Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων προανήγγειλε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ Ψαρόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ.

Όπως αποκάλυψε, η νέα διοίκηση της ΕΠΟ προσανατολίζεται στην συγχώνευση των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής στους μισούς, δηλαδή σε τέσσερις, με 16 ομάδες ο καθένας. Αυτό θα συμβεί από την μεθεπόμενη σεζόν, δηλαδή την χρονιά 2019-2020.

Βέβαια, τέσσερις όμιλοι των 14 ομάδων σημαίνει λιγότερος αριθμός ομάδων στη Γ’ Εθνική και μοιραία δεν θα μπορούν πλέον να ανεβαίνουν 56 ομάδες κάθε φορά, όπως συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια.  Μάλιστα, ο Ψαρόπουλος προανήγγειλε την επιστροφή του περιφερειακού πρωταθλήματος μεταξύ των κορυφαίων ομάδων κάθε ΕΠΣ σε επίπεδο περιφερειών, ώστε μία ομάδα ανά έξι νομούς να εξασφαλίζει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Βέβαια, όλα αυτά είναι ακόμα σχέδια επί χάρτου και για να γίνουν πραγματικότητα θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ τον επόμενο Ιούνιο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όλα δείχνουν ότι φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά που απευθείας οι πρωταθλητές των ΕΠΣ ανεβαίνουν στη Γ’ Εθνική, γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους, αφού όποιος δεν ανέβει ή όποιος υποβιβάστηκε φέτος, δύσκολα θα μπορέσει να επιστρέψει στα εθνικά πρωταθλήματα…