Μετάλλια για τους Ξανθιώτες μαθητές Μ. Παπουτσόγλου και Γ. Δομαση στο Πανελλήνιο Σχολικό του Σχηματαρίου

 

Από δύο μετάλλια για την Θράκη, αμφότερα από Ξανθιώτες μαθητές και αθλητές του Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης, σημαδεύθηκε η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Στίβου, η τελική φάση του οποίου διεξάγεται στο Σχηματάρι.

Ο Μιχάλης Παπουτσόγλου, του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης κατέκτησε την 2η θέση στον μεγάλο τελικό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Σχηματάρι με επίδοση 21:93 που συνιστά νέα ατομικό ρεκόρ. Ατομικό ρεκόρ είχε σημειώσει ο Ξανθιώτης πρωταθλητής και στους πρωινούς προκριματικούς, από τους οποίους και είχε προκριθεί με άνεση στον τελικό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρο Δουκατέλης του 4ου ΓΕΛ Κέρκυρας  με επίδοση 21:86.

Ο Γιάννης Δομασης του  ΓΕΛ Αβδήρων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην σφαιροβολία με καλύτερη βολή στα 15.85 μέτρα. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ιάσων Μαχαίρας του 3ου ΓΕΛ Ηλιούπολης που ήταν μια κλάση ανώτερος από όλους τους άλλους και αναδείχθηκε πρώτος με 20.05 ενώ στην δεύτερη θέση αναδείχθηκε ο Δημήτρης  Κοτσιάκος του ΓΕΛ Λουτρακίου με επίδοση 16.53.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο αθλητές (φωτο από την Ξάνθη Sport) συνοδεύονταν από τον προπονητή του Διομήδη Βιστωνίδας Ξάνθης Δημήτρη Παρασκευόπουλο, που έχει να καμαρώνει για τις επιτυχίες των αθλητών του και στο Σχολικό Πρωτάθλημα. Οι αγώνες ολοκληρώνονται στο Σχηματάρι την Πέμπτη.