Τρία μετάλλια η Εξακοΐδου και αρκετές ακόμα επιτυχίες για τον ΕΟΣ Κομοτηνής στο Πανελλήνιο του Βόλου

 

To 29ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης πραγματοποιήθηκε στο Βόλο την περασμένη Παρασκευή 13 Απριλίου και στον Αλμυρό το Σαββατοκύριακο 14 και 15/04.

Ο ΕΟΣ Κομοτηνής συμμετείχε με τις 6 αθλήτριες και έναν αθλητή που είχαν καταφέρει να προκριθούν στην διοργάνωση χάρη στις επιτυχίες τους στην προηγούμενη φάση και τις οποίες συνέχισαν και σε αυτήν.

Σημαντικότερες αυτές της Όλγας Εξακοίδου, που κατέκτησε τρία μετάλλια, χάλκινο, αργυρό αλλά και χρυσό και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στην κατηγορία Γ’ Νέων.

Ικανοποιητική ωστόσο ήταν και η συμμετοχή των υπολοίπων παιδιών, όπως ενημερώνουν από τον σύλλογο, που έτσι και αλλιώς ήταν ικανοποιημένοι από την εξασφάλιση επταπλής συμμετοχής στη διοργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του συλλόγου προπονούνται σε γήπεδο καλαθοσφαίρισης και οι υποδομές που διαθέτουν είναι πολύ κακές για το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύλλογος φιλοξενείται σε εγκατάσταση χωρίς άδεια λειτουργίας στην οποία δεν υπάρχει δυνατότητα προπόνησης σε δυο από τα τρία αγωνίσματα της αναρρίχησης, την ταχύτητα και το bulder.

Κατά συνέπεια και με δεδομένες αυτές τις συνθήκες προπόνησης, οι επιτυχίες αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.