ΕΠΣ Ξάνθης: Στον Αστέρα Μαγικού το «ντέρμπι» γοήτρου με τον Άρη Πετεινού

 

Ο Αστέρας Μαγικού ήταν ο μεγάλος νικητής του «ντέρμπι» γοήτρου με την έτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Ξάνθης, τον Άρη Πετεινού, επικρατώντας με 2-1.

Η ομάδα του Άγγελου Γιοβανόπουλου, έστω και με καθυστέρηση ενός σχεδόν ημιχρόνου, κατάφερε να αξιοποιήσει την υπεροχή της και παρά το γεγονός πως ενώ προηγήθηκε, δέχθηκε την ισοφάριση, πήρε τελικά κυριολεκτικά στο παρά… 2′, την νίκη.

Στο πρώτο μέρος είχαμε αρκετές φάσεις, αφού από πλευράς Αστέρα απείλησε ο Χρήστος Ξανθόπουλος εις διπλούν με ισάριθμες κεφαλιές του, αλλά και ο Σερίφογλου και ο Ξανθόπουλος με σουτ, αλλά και μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του που απέκρουσε ο Θεοχάρους.

Τελικά, όμως, τα γκολ ήρθαν στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν στο 66ο λεπτό να προηγηθούν, όταν ο Τσουβαλίδης εκμεταλλεύθηκε μια ωραία εκτέλεση φάουλ του Τσιτάκ Ερντέμ, έπιασε μια δυνατή κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Θεοχάρους.

Η ομάδα του Ανέστη Νεοφυτίδη, προσπάθησε να ισοφαρίσει άμεσα και απείλησε στο 70′ με ένα σουτ του Αντώνη Τσακιρούδη, κάτι που κατάφεραν τελικά έστω και προσωρινά, τέσσερα λεπτά αργότερα με το απευθείας φάουλ του Αντρέα Δασκαλάκη.

Τελικά στο 88′, όμως, ο νεαρός Μάριος Ευθυμιάδης κατάφερε με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ του να νικήσει τον Ραφαήλ Ζαρζακόπουλο και να διαμορφώσει το τελικό 2-1 υπέρ του Αστέρα Μαγικού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ (Άγγελος Γιοβανόπουλος): Θεοχάρους, Κιαχίδης (73′ Τσαντίδης), Καλτσίδης, Μπακάλ Μ., Ξανθόπουλος, Τσιτάκ Ε., Χατζηνίκος (32′ Μπαξεβάνης), Τσουβαλίδης, Σνιμσίκοφ, Φλώρος (70′ Τσακιρίδης), Ανδρέου (85′ Ευθυμιάδης Μ.).

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Ανέστης Νεοφυτίδης): Ζαρζακόπουλος, Νεανίδης, Ρέβης, Θεοδωρίδης, Κασάπογλου, Σταγώνης (73′ Μουχτάρης), Σερίφογλου (55′ Θώμογλου), Παναγιώτου, Πουτακίδης, Τσακιρούδης, Δασκαλάκης.