Πέντε στα πέντε και πρόκριση στην τελική φάση του Πανελληνίου με το απόλυτο των νικών για τους Παίδες του Αρίωνα Ξάνθης

 

Νίκη και στην αυλαία του «προκριματικού» του Βορρά πέτυχαν οι Παίδες του Αρίωνα Ξάνθης επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου και προκρίθηκαν πανηγυρικά στο Πανελλήνιο έχοντας μάλιστα και το απόλυτο των νικών.

Η ομάδα του Γιάννη Θερμού, που έκανε rotation και χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν πολυ χρόνο συμμετοχής στα προηγούμενα ματς, κατάφερε να φτάσει εύκολα στη νίκη και στο τελευταίο της παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα της Ξάνθης προηγήθηκε από νωρίς με μεγάλη διαφορά, αφού το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 15 πόντουτς διαφορά για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο σχεδόν με 30. Ακολούθως οι δυο ομάδες έκαναν διαχείριση με τη διαφορά να παραμένει σε αυτά τα επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-15 (ημίχρονο), 54-29, 62-36 (τελικό αποτέλεσμα).

ΑΡΙΩΝΑ ΞΑΝΘΗΣ (Θερμός Γιάννης): Παύλου 5, Μελαδιανός 15, Καλλίδης 4, Αμοιράς, Μπουτζικούδης 6, Παπαϊωάννου 5, Ευσταθιάδης 14, Χριστοφορίδης 3, Ελευθεριάδης, Γκαγκαλίδης 4, Δεληγιάννης 2, Λάμπρογλου 4.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Πλατής): Καλαμβούκας 8, Παπακωνσταντίνου 1, Τοπαλίδης, Λάσκαρης, Σχοινάς, Τύπος 2, Δεληγιάννης, Παπαχριστοδούλου 4, Μιχαλάκης 2, Κελεκτσόγλου, Σμυρλής 19(5), Παπασταύρος.