Παρών ο δήμαρχος Δράμας στον τελικό της Κατερίνης, απόντες όλοι οι πολιτικοί από Ξάνθη και Περιφέρεια ΑΜ-Θ

 

Στον μεγάλο τελικό της Κατερίνης ανάμεσα στην Μεικτή Παίδων της ΕΠΣ Ξάνθης και τη Μεικτή Παίδων της ΕΠΣ Δράμας παραβρέθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Γιώργος Πανίδης όπως και πολλά άλλα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Κάτι αντίστοιχο έγινε και από την Δράμα που είχε όμως και… πολιτική στήριξη, αφού ο δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος θεώρησε (και σωστά) ότι ήταν ηθική υποχρέωσή του να βρεθεί αυτοπροσώπως στο γήπεδο της ΕΠΣ Πιερίας και να παρακολουθήσει από κοντά τον μεγάλο τελικό των παίδων της περιοχής του.

Ο Μαμσάκος προέρχεται από τον χώρο του αθλητισμού, αφού από το 1978 έως το 1982 και από το 1982 έως το 1995, αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας, στις ομάδες «Ορφέα Χωριστής» και του «Πανδραμαικού» αντίστοιχα. Συνέχισε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην Ανακάλυψη, στην Α.Ε. Κυργίων, στον Άρη Φωτολείβους και στον Αστέρα Κουδουνίων.

Ως άνθρωπος του αθλητισμού, γνωρίζει πόση σημασία έχει σε ηθικό επίπεδο και ιδίως σε αυτές τις ηλικίες να φαίνεται η συμπαράσταση πριν και όχι μετά, στις φωτογραφίες και στα συγχαρητήρια. Έτσι, βρέθηκε αυτοπροσώπως στην Κατερίνη και μπράβο του. Σε αντίθεση με σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό του Νομού Ξάνθης.

Ούτε δήμαρχος ή έστω κάποιος εκπρόσωπός του ή αντιδήμαρχος Αθλητισμού βρέθηκε στον μεγάλο τελικό όπου οι παίδες της ΕΠΣ Ξάνθης έμελλε να στεφθούν Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά ούτε και κάποιος από τους εκλεγμένους βουλευτές ή τους φιλόδοξους πολιτευτές ή έστω και κάποιος εκπρόσωπος από την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης. Μάλιστα, αν και ο τελικός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν ανάμεσα σε δυο ομάδες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ουδείς βρέθηκε σε αυτόν.

Κατόπιν εορτής βέβαια, όλοι θα σπεύσουν για συγχαρητήριες ανακοινώσεις, για φωτογραφίες, ενδεχομένως και για δεξιώσεις. Αλλά η ουσία είναι ότι στον αγώνα αυτόν καθεαυτόν, όπως και στους προηγούμενους βέβαια, μέχρι να φτάσουν σε αυτόν τον τελικό, οι πολιτικοί άρχοντες έλαμψαν δια της απουσίας τους από τους αγώνες της αντιπροσωπευτικής ομάδας παίδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.