Football League: Οι Θρακιώτικες πτυχές του Βέροια – Άρης για το οποίο υπήρξε κατεπείγουσα εισαγγελική παρέμβαση

 

Σε κατεπείγουσα παραγγελία για συλλογή στοιχείων σχετικά με το παιχνίδι της Βέροιας με τον Άρη προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Metropolis και η εκπομπή «Στη Σέντρα».

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ που μεταδόθηκε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών απέστειλε έγγραφο στις νομίμως λειτουργούσες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα, με το οποίο ζητούνται τα ονόματα των παικτών του στοιχήματος που πόνταραν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να τα αξιολογήσει και να αποφανθεί σχετικά με το αν προκύπτουν ποινικά κολάσιμες πράξεις.

Σημειώνεται πως ο αγώνας διεξήχθη στις 31 Ιανουαρίου, με τον Άρη να παίρνει τη νίκη στο τέλος με 1-0 χάρη σε γκολ του Πασά. Το διαδικτυακό ρεπορτάζ της εφημερίδας συνοδεύεται από την συγκεκριμένη φωτογραφία από την έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα, στον οποίο ήταν διαιτητής ο Βαγγέλης Κιοτζένης της ΕΠΣ Ξάνθης και δεύτερος βοηθός ο Δημήτρης Κηλικιώτης από τον ίδιο σύνδεσμο, ενώ αρχηγός για την ομάδα του Άρη όπως φαίνεται και στην φωτογραφία ήταν ο Ξανθιώτης Κενάν Μπαργκάν που αντικαταστάθηκε στο 60′ ενώ βασικός είχε ξεκινήσει για τον Άρη και ο Κομοτηναίος Χουσεϊν Μουμίν.

Διαβάζοντας κανείς το ρεπορτάζ του gazzetta για εκείνον τον αγώνα, παρατηρεί ότι αναγράφονται τα εξής: «Το… δραματικό ματς της Βέροιας με τον Άρη βρήκε νικητές τους «κίτρινους» με ένα πέναλτι (σωστή απόφαση του διαιτητή) στο τέλος. Ο Γιαγκιόζης είπε «όχι» στον Διαμαντόπουλο, όμως η ακατανόητη αδράνεια των αμυντικών της Βέροιας επέτρεψε στον Άρη να σκοράρει στην επαναφορά με τον Πασά! Αδράνεια, η οποία προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα Social Media. Το ματς πάντως είχε αρκετές φάσεις που… πιθανόν να σηκώνουν περαιτέρω διερεύνηση, ενώ στο 86′ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ξεκάθαρη ανατροπή του Ντούνη. Νωρίτερα, είχε αρνηθεί ένα ακόμα πέναλτι στον Άρη».

Πιθανότατα τώρα να ήρθε η ώρα για την διερεύνηση που ανέφερε εκείνο το ρεπορτάζ το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται, πως για τον συγκεκριμένο αγώνα της Βέροιας με τον Άρη ασχολήθηκε προ μερικών εβδομάδων και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, ωστόσο, έθεσε στο αρχείο την υπόθεση λόγω έλλειψης στοιχείων.