Στη Γ’ Εθνική η Ασπίδα! Στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια ΕΠΣ Ξάνθης 5 αγωνιστικές πριν το τέλος!!!

 

Η Ασπίδα Ξάνθης είναι η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της Θράκης φέτος που πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στην Ένωσή της και την άνοδο στη Γ’ Εθνική, αφού πέντε στροφές πριν το φινάλε στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Ξάνθης.

Συγκεκριμένα η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά βρίσκεται στο +15 από την δεύτερη θέση και τον Άρη Πετεινού, και με πέντε αγωνιστικές να απομένουν. Ωστόσο με δεδομένο το γεγονός ότι και στην ισοβαθμία υπερισχύει αφού έχουν γίνει και τα δυο ματς με τον Άρη Πετεινού με την Ασπίδα να τα κερδίζει αμφότερα όπως και τα υπόλοιπα 19 στο σύνολο της σεζόν, είναι πλέον και μαθηματικά η πρωταθλήτρια της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης.

Η ομάδα της Ασπίδας έχει κάνει μια ονειρική σεζόν φέτος, αφού έχει φτάσει έως τώρα, με πέντε αγώνες ακόμα να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, έχοντας το απόλυτο των νικών και η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η επιβράβευση των κόπων της.

Έτσι η Ξάνθη είναι ο πρώτος Νομός που μαθαίνει και επισήμως ποια ομάδα ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν και θα πλαισιώσει τους Άρη Αβάτου και Ορφέα Ξάνθης που παρέμειναν σε αυτήν. Αν προσθέσουμε και τον ΑΟΞ που επίσης τα πηγαίνει περίφημα στη Super League, αλλά και τις επιτυχίες της ΕΠΣ Ξάνθης στις Μεικτές Ομάδες, σίγουρα μιλάμε αναφορικά με το ποδόσφαιρο για την χρονιά της Ξάνθης…