Κύπελλο Ερασιτεχνών: Αδικεί τον Άρη Αβάτου το σκορ στο Παραλίμνιο με τον Απόλλωνα! Το πάλεψε αλλά τα βρήκε δύσκολα με Γαϊδαρτζή

 

Η ομάδα του Άρη Αβάτου όσο κι αν το πάλεψε, δεν κατάφερε να αντισταθεί στον Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες, και με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, Δημήτρη Γαϊδαρτζή σε μεγάλη φόρμα οι γηπεδούχοι πήραν μια ευρεία νίκη – πρόκριση.

Ο Απόλλωνας Παραλιμνίου προηγήθηκε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα στο 8ο μόλις λεπτό, ο Γαϊδαρτζής έφυγε στη πλάτη της άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Αμουτζάκη για το 1-0. Η Σερραϊκή ομάδα από εκεί κι έπειτα δεν πίεσε ψηλά, και ο Άρης ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης πιέζοντας και κυνηγώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη απείλησε αρχικά στο 12′ με τον Βαφειάδη να πιάνει μια κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο, ενώ στη συνέχεια έχασε τεράστια ευκαιρία στο 31′ και πάλι με τον Βαφειάδη που μετά από κόντρες έγινε αποδέκτης της μπάλας και έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Σαββίδη.

Στην επανάληψη πρώτος απείλησε ο Απόλλωνας, με τον Δέντσας να φεύγει στη κόντρα και να βγαίνει σε τετ α τετ, αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Αμουτζάκη. Η ομάδα της Ξάνθης, απάντησε με τη σειρά της με μια μεγάλη ευκαιρία του Δόντσου και εν συνεχεία ισοφάρισε μετά από μια φάση διαρκείας με σκόρερ τελικά τον Πέτρο Σαρηγιαννίδη.

Στο 65΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν και μια μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, αλλά, σύμφωνα με το serresgoal.gr (από όπου και η φωτογραφία), την καρφωτή κεφαλιά του Πάρη Κοτόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Σαββίδης. Από το 67′ και μετά το ματς μετατράπηκε σε ένα σόλο του Δημήτρη Γαϊδαρτζή που πήρε από το χέρι τον Απόλλωνα και του χάρισε τη νίκη – πρόκριση.

Στο 68′ μετά από κόρνερ και αρκετές κόντρες η μπάλα κατέληξε στον Γαϊδαρτζή που προ κενής εστίας έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 70′ σε μια πανομοιότυπη φάση, χρίστηκε σκόρερ αυτή τη φορά ο Ματίγια Τάντιτς.

Στο 75΄ο Άρης απείλησε και πάλι και προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι ξανά, αλλά το διαγώνιο σουτ του Κοτόπουλο από πλάγια δεξιά εντός της περιοχής του Σαββίδη έφυγε για λίγο άουτ. Τελικά ο Δημήτρης Γαϊδαρτζής έβαλε και τις δύο τελευταίες πινελιές, σκοράροντας άλλα δύο τέρματα στο 75′ και στο 84′ και διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ (Παύλος Δημητρίου): Σαββίδης, Λιάρας, Τσαούσης, Κουτζαβασίλης, Δέντσας, Μερεσιώτης, Μεταλλίδης (76’ Μασούρας), Γαϊδαρτζής, Ναλμπάντης (60’ Ρούμπος), Τάντιτς (80’ Τσομαχασβίλι), Μουτεσίδης (71’ Πολυζωίδης)
 ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Αμουτζάκης, Καλλαϊτζίδης Ψεματάς (69’ Κελεσιάδης) Μελισσόπουλος Μ., Βαφειάδης Δόμτσος, Γκέκας (46’ Λαζαρίδης), Ευθυμιάδης, Κοτόπουλος (76’ Βασιλειάδης), Μελισόπουλος Ν. (82’ Μπαργκάν), Σαρηγιαννίδης