«Άλωσε» την Προύσα και σήκωσε ευρωπαϊκή κούπα μέσα στην Τουρκία με τον Ολυμπιακό η φοιτήτρια του ΔΠΘ Τζίνα Λαμπρούση!!!

 

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου Challenge Cup στις γυναίκες στο βόλεϊ και το ΔΠΘ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μια δική του κοπέλα, η Τζίνα Λαμπούση που έκανε το μεταπτυχιακό της στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, ανέβηκε στον Όλυμπο του Ευρωπαϊκού Βόλεϊ και μάλιστα μέσα στην Τουρκία!

Τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τις ερυθερόλευκες μετά την ήττα με 3-2 την Μεγάλη Τετάρτη στο κλειστό του Ρέντη και έγιναν ακόμα πιο δύσκολα όταν στην Τουρκία η Μπούρσα, περσινή νικήτρια του τροπαίου, κατέκτησε το πρώτο σετ. Αλλά έμεινε μόνο σε αυτό και ο Ολυμπιακός πήρε τα επόμενα τρια και κατέκτησε το τρόπαιο, το πρώτο ευρωπαϊκό οποιασδήποτε ελληνικής γυναικείας ομάδας βόλεϊ και το τρίτο ευρωπαϊκό στην ιστορία του συλλόγου μετά τα δύο των ανδρών το 1996 και το 2005 και ενώ σε λίγη ώρα ξεκινά και ο τελικός των ανδρών στο ΣΕΦ με τη Ραβέννα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε μουδιασμένα στο γήπεδο,  αλλά στην συνέχεια έφτασε εύκολα στο 1-1, χωρίς ιδρώτα στο 1-2 και ξεκούραστα στο 1-3, αφού κατάφερε να ανατρέψει το 12-9 της Μπούρσα, ισοφάρισε σε 14-14 και έβαλε μπρος για την κούπα με ένα εκπληκτικό σερί 2-11, με το ματς να τελειώνει με άσο της Πόλ. Όλες οι παίκτριες  έγιναν ένα κουβάρι με το ΔΠΘ και την Τζίνα Λαμπρούση να έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύονται για αυτό το Κύπελλο, καθώς τα δικά της σερβίς κράτησαν ζωντανό τον Ολυμπιακό στο πρώτο ματς!!!