Ο Σάκης Μουστακίδης δίνει το σύνθημα: «Ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το ευρωπαϊκό»

 

Το Challenge Cup τα προηγούμενα χρόνια το μάθαμε χάρη στον Εθνικό που επί τρεις χρονιές ήταν συνήθως η μόνη ελληνική που έφτανε να παίζει ευρωπαϊκούς αγώνες την άνοιξη σώζοντας την τιμή του ελληνικού αθλητισμού.

Φέτος έφτασε ο Ολυμπιακός στον τελικό και ο Σάκης Μουστακίδης τον έχρισε φαβορί για τους αγώνες με την Ραβένα, στη μεγάλη συνέντευξη που έδωσε στο “Φως” πριν λίγες ημέρες, πριν το πρώτο παιχνίδι με τους Ιταλούς (την ίδια συνέντευξη που μίλησε και για τους δυο στρατιωτικούς στον Έβρο και το ενδεχόμενο πολέμου με την Τουρκία).

«Είχαμε φτιάξει μία πολύ καλή ομάδα που πήγαινε στα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, το ότι πήραμε το ευρωπαϊκό το 1996 με χιλιάδες κόσμου στο ΣΕΦ δεν ήταν πυροτέχνημα. Ο Ολυμπιακός από τις αρχές του ’90 είχε ξεκινήσει την ευρωπαϊκή του άνοδο», θυμάται ο Σάκης Μουστακίδης και επιβεβαιώνει ότι είχαν φύγει τότε γυμνοί από το γήπεδο: «Είναι αλήθεια, χαμός είχε γίνει με χιλιάδες κόσμου στο ΣΕΦ».

Σε ερώτημα για τα ατού εκείνης της ομάδας και ποιους παίκτες ξεχώρισε, απάντησε: «Δεν θα αναφερθώ ονομαστικά γιατί θα αδικήσω τους άλλους. Ήταν όλοι σπουδαίοι παίκτες. Το ατού όμως ήταν το ότι ήμασταν ομάδα. Αγαπημένοι όλοι, και όχι μόνο οι παίκτες, αλλά και οι προπονητές, ο Γιάννης Λάιος, ο Στέφανος Πολύζος, παιδιά του Ολυμπιακού, και οι παράγοντες, ήμασταν όλοι ομάδα. Γι’ αυτό ακόμα μέχρι σήμερα έχουμε σχέσεις. Για να είσαι ομάδα με επιτυχίες, πρέπει να είσαι ομάδα και έξω από το γήπεδο. Εμείς τελειώναμε την προπόνηση και πηγαίναμε μαζί για μια μπίρα. Πρέπει να σέβεσαι τους συμπαίκτες σου, να τους εκτιμάς. Και χαίρομαι που πήρα 8 πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα και το ευρωπαϊκό Κύπελλο Κυπελλούχων με τον Ολυμπιακό που ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό σε όλα τα σπορ που πήρε στην ιστορία του ο Ολυμπιακός. Είναι μία ομάδα με την οποία ταυτίστηκα για πολλά χρόνια».

Σε σχέση με τους αγώνες του 1992 όταν ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στον τελικό από την Μεσατζέρο Ραβέννα, σχολίασε: «Δεν παιζόταν εκείνη η ομάδα της Ραβένα το 1992. Μικτή κόσμου. Όταν όμως δεν μας ήξεραν, φτάσαμε ως το τάι μπρέικ στο εντός έδρας παιχνίδι. Και στη ρεβάνς με διαγώνιο τον Φάκα, αντί του Ντράγκοβιτς χάσαμε δύσκολα 3-0 στην Ιταλία, σε ένα ματς μεγάλης χρονικής διάρκειας».

Όσο για τον φετινό Ολυμπιακό, τι πρόβλεψη κάνει ο Σάκης Μουστακίδης; «Έχω δει σε πολλά ματς τον Ολυμπιακό φέτος, βλέπω πολύ βόλεϊ και ελληνικό και ξένο βόλεϊ. Ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει αυτή τη στιγμή από τις άλλες ελληνικές ομάδες! Είναι μία ομάδα διψασμένη για τίτλους σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Το ότι έχασε τα τελευταία πρωταθλήματα από τον ΠΑΟΚ, τον έχει “αγριέψει”. Έχει όλα τα προσόντα για να πάρει το ευρωπαϊκό!».

Και όταν ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης ερωτάται αν πιστεύει ότι θα το πάρει, απάντησε: «Τον θεωρώ φαβορί για να το πάρει! Και χαίρομαι πολύ πρώτα σαν άνθρωπος του βόλεϊ διότι το άθλημά μας αδικείται τα τελευταία χρόνια, είναι ένα σπορ που εύκολα μπορεί να γίνει κόσμημα».