ΕΠΣ Ξάνθης: «Παίδες για φίλημα»! Απέκλεισαν την Αχαΐα και προκρίθηκαν στον τελικό του φάιναλ φορ

 

Μετά τον αποκλεισμό της ΕΠΣ Μακεδονίας, οι Παίδες της Ξάνθης έκαναν ακόμα μια έκπληξη και συνεχίζουν ακάθεκτοι για τον τελικό και την κατάκτηση της κούπας, αφού απέκλεισαν στον ημιτελικό και την ΕΠΣ Αχαΐας.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήρθε στο 25΄και ανήκε στην ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και το Pieriasport.gr, από το σουτ του Πιστικού από το ύψος του πέναλτι βρήκε σε σώμα αμυντικού της αντίπαλης ομάδας και στη συνέχεια η μπάλα, αφού πρώτα τράνταξε το δοκάρι του Μιχαλόπουλου, απομακρύνθηκε απο τους αμυντικούς του.

Στο 30΄ο Γιουρούκ πλάσαρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να περάσει η μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ομάδας της Αχαΐας. Τελικά, όμως το ημίχρονο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με το ισόπαλο 0-0.

Στην επανάληψη η Αχαΐα ευτύχησε να προηγηθεί της Ξάνθης σχετικά νωρίς χάρη στο γκολ Κυρσανίδη που με ένα κοντινό πλασέ, στην πρώτη ουσιαστικά φάση της Πατρινής ομάδας, νίκησε τον Χατζή για το 1-0.

Οι παίκτες της Ξανθιώτικης ομάδας, κατάφεραν να αντιδράσουν και πάλι, όπως στο παιχνίδι με την Μακεδονία και στο 68′ θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Πατήρα που πλάσαρε στη συνέχεια εύστοχα και τον Μιχαλόπουλο.

Βέβαια στο 48′, με την Ξάνθη να έχει ανοιχτεί κυνηγώντας την άμεση ισοφάριση οι τυπικά γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρία για το 2-0, όταν το σουτ του Μουρτζόπουλου θα περάσει πάνω απο τα δοκάρια του Χατζή.

Τελευταία φάση της αναμέτρησης στο 78′, δύο λεπτά πριν τη λήξη, όταν ο Ιωσηφίδης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ που κέρδισε η Ξάνθη, αλλά η μπάλα έφυγε για πολύ λίγο πάνω από τα δοκάρια του Μιχαλόπουλου.

Έτσι οι ομάδες οδηγήκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, κι εκεί οι παίκτες του Απόστολου Κουτρουλού έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα παίρνοντας τη νίκη με 4-3, αφού για άλλο ένα ματς ήταν εντυπωσιακός ο Χατζής αποκρούοντας δύο πέναλτι της Αχαΐας.

ΕΠΣ Αχαΐας (Καρακίτσος): Μιχαλόπουλος, Ζεκιάη, Παναγιώτου, Χαριτάτος, Σοφιανόπουλος, Τασσόπουλος, Σάχι, Φραντζής (60΄ Νικολόπουλος), Τιμοθέου (35΄ Μουρτζόπουλος), Κυρσανίδης 78΄ Ορτέντζιος), Γκολφίνος.

ΕΠΣ Ξάνθης (Κουτρουλός): Χατζής, Μαρκοσιάν, Κούτρας (50΄ Τεφηκογλου), Τυριάκης, Χαϊτίδης, Αναστασιάδης, Μετεντζίδης, Πατήρας, Ιωσηφίδη;ς, Γιουρούκ (78΄ Τσολακίδης), Πιστικός (50΄ Χότσκα).