Volley League: Πασχαλινή… «ίωση» στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με τους απλήρωτους παίκτες της ομάδας

 

Αρκετές αντιδράσεις προκάλεσε στην Αλεξανδρούπολη η επιλογή του ThrakiSportS να αναδείξει την θριαμβευτική νίκη του Εθνικού στο Αιγίνιο την περασμένη Τετάρτη μέσα και από την οπτική των «απλήρωτων» παικτών της ομάδας, που παρόλα αυτά δίνουν και την ψυχή τους για να σωθεί η ομάδα παρά τα οικονομικά προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από τις πανηγυρικές «σέλφι» των τελευταίων ημερών υπάρχει έντονος προβληματισμός για το κατά πόσον η διοίκηση του συλλόγου, που ήδη είναι αρκετά πίσω στις φετινές πληρωμές της όπως καταγγέλλεται από τους ίδιους του παίκτες στο ThrakiSportS, θα ανταποκριθεί σε αυτές ή θα υπάρξουν ξανά φαινόμενα χρωστουμένων. Βέβαια από την διοίκηση του Εθνικού διαρρέεται ότι οι παίκτες έχουν ήδη πληρωθεί τους μισούς φετινούς τους μισθούς, αλλά η πλευρά των παικτών που έφτασε να βγάλει και ανακοίνωση μέσα στην χρονιά, διαρρέει διαφορετικά στοιχεία και σε κάθε περίπτωση τονίζει ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της σεζόν.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια συνεχόμενες διοικήσεις του Εθνικού κατάφεραν ουσιαστικά ένα «μαγαζί γωνία» με πολλούς χορηγούς να καταντήσει στην πιάτσα του βόλεϊ ως συνώνυμο της «κακοπληρωσιάς» ή ακόμα και… «απληρωσιάς», και αυτό παρά το γεγονός ότι ρέουν το τελευταίο διάστημα αρκετά κρατικά χρήματα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στην κοινωνία της Αλεξανδρούπολης. Ορισμένοι παίκτες μάλιστα αναφέρουν στο ThrakiSportS ότι εξαιτίας της δικής τους επιστολής και απειλής για αποχή η ομάδα επιχορηγήθηκε εκτάκτως με χιλιάδες ευρώ από τον Δήμο, αλλά ελάχιστα χρήματα από αυτά έφτασαν τελικά στους ίδιους τους παίκτες.

Φυσικά, κανείς δεν αμφισβητεί τις προσπάθειες που γίνονται για να εξορθολογιστεί η κατάσταση, αλλά γεγονός είναι επίσης ότι δεν έχει αναζητηθεί, τουλάχιστον δημόσια, η ρίζα του κακού και δεν έχει εμφανιστεί κανείς που να φταίει για αυτήν την κατάσταση και να αναλαμβάνει την ευθύνη ή να του αποδίδεται αυτή η ευθύνη από εκείνους που αναλαμβάνουν στη συνέχεια να σώσουν την διαμορφωθείσα κατάσταση. Όλοι μιλάνε για τα χρωστούμενα των προηγούμενων ετών που δημιουργούν προβλήματα σήμερα στον σύλλογο και κρύβονται πίσω από αυτές τις δηλώσεις, ελπίζοντας σε επιχορηγήσεις με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων και των δημοτών της Αλεξανδρούπολης.

Αποτέλεσμα; Πασχαλιάτικα και ενώ η ομάδα ετοιμάζεται για τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς, εξωαγωνιστικά η κατάσταση να μοιάζει με εκρηκτική. Και μια ένδειξη αυτής της κατάστασης φάνηκε δημόσια το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα στο facebook.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Αντώνης Χατζησταύρου έγραψε στον τοίχο του στο facebook «όσοι έχουν λάβει μήνυμα από εμένα στο facebook είναι ιός» και δεν άργησε να υπάρξει η χιουμοριστική αλλά και πικάντικη και γεμάτη νόημα απάντηση από τον Γιάννη Χαριτωνίδη, που επέστρεψε τον Ιανουάριο στην ομάδα και έχει και θέση του αρχηγού στην ομάδα: «Πρόεδρε πήρα εγώ …οτι θα με πληρώσεις αύριο !!!!».

Με αντίστοιχη χιουμοριστική διάθεση απάντησε και ο Χατζησταύρου, που σχολίασε ότι μαζεύει τα χρήματα καθώς… «γυρνάει στις εκκλησίες». Ωστόσο, το σχόλιο Χαριτωνίδη είναι αλήθεια ότι προκάλεσε και άλλες πιο έντονες αντιδράσεις από μέλη της διοίκησης του Εθνικού.

Ο Γιάννης Χαριτωνίδης στους τελευταίους κρίσιμους αγώνες σε πρωτάθλημα και λιγκ καπ η έχει εξοβελιστεί από τον Σάκη Μουστακίδη, που προτιμά να παίζει με Κασαμπαλή πλέον ως βασικό πασαδόρο (αυτό συνέβη στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου στη Σύρο, στα δυο ματς του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ αλλά και στο Αιγίνιο). Μάλιστα, απο αρκετούς σχολιάστηκε και το γεγονός ότι απουσίασε από την απονομή της δεύτερης θέσης του Λιγκ Καπ στη Σύρο, με αποτέλεσμα το σχετικό κύπελλο να το σηκώσει ο Παγιάν και ο ίδιος να μην εικονίζεται σε καμία από τις πανηγυρικές φωτογραφίες της απονομής (φωτο).

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προετοιμάζεται για τα κρίσιμα εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Νίκη Αιγινίου, που θα κρίνουν οριστικά την παραμονή. Το μεγάλο βήμα έχει γίνει, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι τίποτα δεν έχει κριθεί…