Η «μαύρη» επέτειος της γενοκτονίας του Ελληνισμού της Θράκης

 

Η σημερινή ”μαύρη” επέτειος αφορά γενοκτονία.Και όχι όπως πολύς κόσμος ξέρει για τους Πόντιους ή τους Αρμένιους.Η Γενοκτονία που διαπράχθηκε στις 6 Απριλίου του 1914,αφορά τον ελληνισμό της Θράκης ή αλλιώς τους Θρακιώτες.
αρχείο λήψης (6).jpg
Ξεκινώντας λοιπόν θα ήθελα λίγο να ξεκαθαρίσω και να διευκρινύσω για όσους πιθανόν να μην γνωρίζουν πως ορίζουμε μία γενοκτονία.Το 1948 το Σεπτέμβριο καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ η ορολογία αυτή μετά το εβραικό ολοκαύτωμα.Από τότε και στο εξής χαρακτηρίστηκαν κάποιες μαζικές σφαγές κοινωνιών ώς γενοκτονίες.Αυτό γιατί τα άτομα τα οποία  κυνηγήθηκαν βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν είχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.Είτε εθνικά είτε φυλετικά είτε και θρησκευτικά.Αυτός ο πληθυσμός στο σύνολο κατατρέχθηκε στο έπακρο και μέχρι τέλους εννοώντας την εξόντωση αυτών μέχρι και τον τελευταίο με σκοπό να αποφευχθεί η αναπαραγωγή της καταγωγής τους. Έτσι λοιπόν και ο ελληνισμός της Θράκης όπου συνδεόταν μεταξύ του μέσω του ελληνικού στοιχείου,γλώσσας-έθνους-θρησκείας,σφαγιάστηκε με αγριότητες και εξαλείφθηκε ειδικά στην ανατολική Θράκη,σε μαζικό ποσοστό μέχρι και τον τελευταίο πιθανό Θρακιώτη.Αυτό αποτέλεσε και το λόγο για να χαρακτηριστεί και μία μαζική σφαγή πολλών χιλιάδων ανθρώπων ως γενοκτονία.
Περνώντας τώρα στο ιστορικό κομμάτι η γενοκτονία αυτή ήταν πολύ πριν την μικρασιάτικη καταστροφή(1922).Ήταν μία οργανωμένη σφαγίαση,η οποία υποκινήθηκε και διαπράχθηκε από τους Νεότουρκους(το κίνημα που έδρευε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία τότε).
thraki_map_0.jpg
Ιστορία της Θράκης
Η Θράκη ήταν( και είναι )το σταυροδρόμι των Λαών Ασίας- Ευρώπης, πέρασμα όλων των επιδρομέων, Ασπίδα και προμαχώνας της Κωνσταντινούπολης, με ελκυστικό πλούτο.
Η Γεωστρατηγική και Γεωγραφική της θέση και οι λανθασμένοι χειρισμοί των Αυτοκρατόρων του Βυζαντίου, υπήρξαν τα κύρια αίτια των ληστρικών και φονικών επιδρομών εις βάρος των άμοιρων Θρακών. Επί 13 αιώνες τα ιερά Χώματα της Θράκης κομματιάστηκαν και ποτίστηκαν με Ποταμούς δακρύων και αίματος.
Οι Έλληνες της Θράκης υπέστησαν τα πάνδεινα κατά τις  επιδρομέςΒουλγάρων, Σλάβων, Ούννων, Αβάρων, Γότθων, Οστρογότθων, Σταυροφόρων, Καταλανών, Τούρκων, Ρώσων και άλλων. Σφαγιάστηκαν, ατιμάστηκαν, εξισλαμίστηκαν, εξαναγκάστηκαν να αλλάξουν τη Γλώσσα τους, έχασαν τα παιδιά τους κατά το παιδομάζωμα, ληστεύτηκαν, ξεριζώθηκαν από τις Πανάρχαιες Πατρογονικές τους Εστίες και ανταλλάχτηκαν  σαν αμνοερίφια το 1922. Δέκα τρεις (13) φορές καταλήφθηκε και μαρτύρησε η Αδριανούπολη (6 από Βουλγάρους, 1 από Φράγκους,4 από Τούρκους και 2 από Ρώσους) και 14 η Φιλιππούπολη (6 από Βουλγάρους,2 από Φράγκους, 2 από Ρώσους και ανά μία από Ούννους, Πετσενέγκους και Τούρκους).

Μεθοδεύοντας την σφαγή
Με την γενοκτονική συμπεριφορά των Νεότουρκων που όπως είπαμε ήταν αποτέλεσμα ενός σατανικά οργανωμένου και μεθοδικά μελετημένου σχεδίου, όπως προκύπτει από τα τουρκικά αρχεία: Με βίαια μέσα, με εμπορικό αποκλεισμό, με βαριά φορολογία, λεηλασίες περιουσιών, τρομοκρατικές καιδολοφονικές επιθέσεις, υποχρεωτικής στράτευσης, ατιμώσεις, ομαδικές σφαγές, εκτοπισμούς καταναγκαστική εργασία (τάγματα εργασίας) εξανάγκασαν τους Θρακιώτες να εγκαταλείψουν την Αν. Θράκη. Έτσι την περίοδο 1913 – 1917, 232.000 Θρακιώτες εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις πανάρχαιες πατρογονικές εστίες και να καταφύγουν στην ελεύθερη Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.Ακολούθησαν πολλοί διωγμοί και σφαγές Θρακών.Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων της Θράκης ανέρχεται στο ιλιγγιώδες αριθμό του 1.500.000 ψυχών.Πολλοί Θρακιώτες που διωγμένοι ήρθαν στην Ελλάδα την περίοδο 1909-1914 (πρώτος διωγμός) δεν ξαναγύρισαν πίσω, έμειναν και οι έχοντες την ηλικία στρατεύθηκαν στον Ελληνικό Στρατό και πολέμησαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Μικρασιατική Εκστρατεία. Όσοι επέστρεψαν στην Πατρίδα ξαναδιώχθηκαν οριστικά την περίοδο 1920-1925, κύρια όμως μετά τηνΣυνθήκη της Λοζάννης και την ανταλλαγή των πληθυσμών.
images (3).jpg
Ημέρα ΜΝΗΜΗΣ
Η άγνοια, η αδιαφορία και η άδικηκαι ταξική συμπεριφορά των πολιτικών πληγώνει τους περήφανους Θράκες οι οποίοι  στο7ο παγκόσμιο συνέδριο τους το2006 στο Διδυμότειχο αποφάσισαν και καθιέρωσαν ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Θρακών, από τους Τούρκους, την 6η Απριλίου. Το 1914  στις 6 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα, (το Μαύρο Πάσχα όπως ονομάσθηκε), είχε αρχίσει ο οριστικός ξεριζωμός των υπολοίπων Θρακών, που είχαν διασωθεί από τις θηριωδίες των Νεότουρκωνκατά τη διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων του 1912-1913. Η προσφορά αίματος και η Γενοκτονία των Θρακών κράτησε αιώνες. Χαρακτηριστική γενοκτονία  είναι το Παιδομάζωμα επί 3 αιώνες και η περίοδος 1906-1922.

Το ΣΗΜΕΡΑ
Η Ελλάδα έχει στη κατοχή της την δυτική Θράκη από το σύνολο της.Αποτελείται από 3 πόλεις Ξάνθη,Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη όπου οι 2 εκ των 3 έχουν και έντονο το Τούρκικο στοιχείο,γεγονός που οδηγεί του υπόλοιπους Κεντρονότιους κυρίως Ελλαδίτες να έχουν στο περιθώριο τη Θράκη.Δεν υπολογίζουν όμως το πλούτο της γης της Θράκης και τησημαντικότητα της θέσης ανα τους αιώνες  όπως αναφέραμε παραπάνω.Είναι μία περιοχή πληγωμένη αλλά παρ’όλα αυτά δυνατή καιβιώσιμη που όλοι θέλουν να έχουν στη κατοχή τους.
Τη γενοκτονία των Θρακών τη λησμόνησε η Βουλή των Ελλήνων. Δεν τη γνωρίζουν προφανώς οι Έλληνες Βουλευτές. Τις υπομνήσεις και τις διαμαρτυρίες και αντιδράσεις των Θρακών επί αυτού, καθώς και τα ατράνταχτα στοιχεία και ντοκουμέντα των Ιστορικών δεν τα έλαβαν υπόψη Η επίσημη Ελληνική πολιτεία  γενικά, ήταν και παραμένει άδικη για τους χαμηλών τόνων Θράκες .
Thrace-greek-flag.jpg

 

Πηγή:  https://exarticis.wordpress.com/