Β’ Εθνική: Επιχορήγηση ύψους 3.000 ευρώ από τον Δήμο Κομοτηνής στην Ροδόπη ’87

 

Οικονομική ενίσχυση ύψους 3.000 ευρώ αποφάσισε να δώσει ο Δήμος Κομοτηνής στην γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Ροδόπη ’87, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Η πρόεδρος της Αναστασία Περιβολοπούλου παραβρέθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ανέδειξε τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ομάδα και τη σημασία που έχει για την ανάπτυξή της και την συμμετοχή στο πρωτάθλημα η έγκριση του αιτήματος για την ανάγκη οικονομική στήριξης στη μοναδική αμιγώς γυναικεία ομάδα του νομού Ροδόπης.

Το αίτημα της επιχορήγησης της το ενέκριναν ομόφωνα οι δημοτικοί σύμβουλοι τόσο της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης. Η Ροδόπη ’87 όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά ζήτησε την οικονομική υποστήριξη του Δήμου, προκειμένου να καλυφθεί μέρος ή ολόκληρο το ποσό των δαπανών μετακινήσεων της ομάδας για την ποδοσφαιρική χρονιά 2018-2019.

«Η Ροδόπη ’87 συμμετέχει στο γυναικείο περιφερειακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής προβάλλοντας τον Δήμο μας τόσο πανελλαδικά όσο και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε αγώνες στο εξωτερικό σε τουρνουά γειτονικών χωρών», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η φετινή ποδοσφαιρική χρονιά περιελάμβανε αγώνες εντός και εκτός έδρας και απαιτούσε τη μετακίνηση της ομάδας σε Βόλο, Κιλκίς, Βέροια, Γιάννενα, Νέα Κρήνη Θεσσαλονίκης, Εύοσμο Θεσσαλονίκης και Ξάνθη. Το ποσό που αιτήθηκε η ομάδα ήταν 4.000 ευρώ, με το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει τελικά επιχορήγηση ύψους των 3.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης αναγνώρισε την αξία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, δεν παραγνώρισε όμως το γεγονός ότι η συγκυρία δεν επιτρέπει την αλόγιστη οικονομική στήριξη των συλλόγων ή ομάδων. Πάντως, η πρόεδρος της ομάδας Αναστασία Περιβολοπούλου άδραξε την ευκαιρία της παρουσίας της στο Δημοτικό Συμβούλιο για να απευθύνει στον δήμαρχο το αίτημα χρήσης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν έχουμε γήπεδο».