Αίτημα – έκπληξη της ΠΑΕ Ποντίων προς τον Τούρκο Πρόξενο στην Κομοτηνή! Ζητά την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

 

Η ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης και προσωπικά ο πρόεδρός της Μιχάλης Κακουλίδης έχουν κατακεραυνώσει το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τις δράσεις του, ζητώντας μάλιστα να φύγει από την περιοχή.

Το θεωρούν την βασική αιτία που δεν επετράπη στην ομάδα να παίξει σε επίσημους αγώνες με την επετειακή φανέλα που δημιούργησε για τη γενοκτονία των Ποντίων, με αποτέλεσμα τους μηδενισμούς της και τελικά την αποβολή από το πρωτάθλημα.

Για τον λόγο αυτόν, το να υποβάλλεται έγγραφο αίτημα από την ΠΑΕ Ποντίων στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον νέο πρόξενο είναι κίνηση που προκαλεί μεγάλη έκπληξη, ανεξαρτήτως του θέματος που αυτή αφορά.

Δεύτερη έκπληξη φυσικά το ότι με την επιστολή αυτή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλη Κακουλίδη, ζητείται η μεσολάβηση του προξενείου για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις Φυλακές της Αδριανούπολης.

Μακάρι το αίτημα να πιάσει τόπο, ωστόσο αρκετοί εκτιμούν ότι δεν έχει και πολύ νόημα όταν για το θέμα έχουν παρέμβει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Μιχάλης Κακουλίδης επιμένει πάντως ότι αξίζει η προσπάθεια, έστω και αν έτσι εμμέσως αναγνωρίζει το Τουρκικό Προξενείο την παρουσία του οποίου στην Κομοτηνή καταγγέλλει, με το επιχείρημα ότι στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία τη Μ. Πέμπτη αφήνονταν ελεύθεροι κρατούμενοι.

Η επιστολή της ΠΑΕ Ποντίων στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής που παραδόθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης έχει ως εξής:

 width=