Βουλευτής Έβρου έκανε την απονομή στην ΑΕ Κομοτηνής, απόντες και οι τρεις βουλευτές Ροδόπης!!!

 

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την άνοδο της ΑΕ Κομοτηνής στην Volley League και τώρα που κάθεται λίγο ο κουρνιαχτός αξίζει μια δεύτερη ματιά στις πολιτικές παρουσίες στο γήπεδο.

Ο τελικός ήταν ανάμεσα στην ΑΕ Κομοτηνής και την ΧΑΝΘ. Μια μέρα πριν στον ημιτελικό είναι ζήτημα αν βρέθηκαν 20-30 άτομα από την Κομοτηνή στο κλειστό της Αλεξανδρούπολης για τον ημιτελικό με τον Νέστορα, που αποδείχθηκε πιο δραματικός από τον μεγάλο τελικό. Και ανάμεσα σε αυτούς καμια πολιτική παρουσία, σε αντίθεση για παράδειγμα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που παρά την κόντρα που είχε υπάρξει στο παρελθόν με πρόσωπα από την διοίκηση του Άθλου Ορεστιάδας, δεδομένου ότι ο ίδιος αποτελεί και μέλος της διοίκησης Πρωτοδικείου του ΑΟΟ, είχε σπεύσει στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσει από κοντά τον ημιτελικό του Σαββάτου με την ΧΑΝΘ.

Την Κυριακή η ΑΕ Κομοτηνής έβαλε και λεωφορείο και είναι αλήθεια ότι μαζεύτηκε τριψήφιος αριθμός φιλάθλων στο κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης. Από πολιτικές παρουσίες ωστόσο, απουσίασαν πάλι σχεδόν οι πάντες. Φωτεινές εξαιρέσεις ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Βούλα Ελευθεριάδου. Αντιθέτως, οι εκλεγμένοι βουλευτές έλαμψαν δια της απουσίας τους. Τόσο οι Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ του ΣΥΡΙΖΑ, που μια εβδομάδα πριν είχαν σπεύσει στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης, όσο και ο Ιλχάν Αχμέτ του ΠΑΣΟΚ που είναι εξαφανισμένος γενικά από τα αθλητικά δρώμενα.

Το γεγονός θα πέρναγε ίσως απαρατήρητο αν την ίδια στιγμή δεν είχαμε το… «άτοπο» να βρίσκεται στο γήπεδο και μάλιστα να κάνει και την απονομή των μεταλλίων στους παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής ένας βουλευτής Έβρου, ο Δημήτρης Ρίζος που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και δεν μετείχε ομάδα του νομού του στον τελικό αφού ο Άθλος Ορεστιάδας είχε αποκλειστεί, ο Ρίζος παραβρέθηκε στο κλειστό, όπως το παρών έδωσαν και άλλα πολιτικά πρόσωπα από την Αλεξανδρούπολη, όπως ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού της πρωτεύουσας του Έβρου Γιάννης Βαταμίδης. Αντιθέτως, από την Κομοτηνή με εξαίρεση τα άτομα που προαναφέρθηκαν, πλήρης αδιαφορία από το πολιτικό προσωπικό για έναν τελικό που ανέβαζε ομάδα της πόλης στην Α1.

Απόντες από την ιστορική στιγμή της ΑΕ Κομοτηνής ήταν ακόμα και ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Πετρίδης, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι λοιποί πολιτευτές, ούτε καν ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης που έχει κάνει εσχάτως την επανεμφάνισή του στην Ροδόπη και τα παλιότερα χρόνια, ιδίως με την παρουσία του Πανθρακικού στο ποδόσφαιρο αλλά και του ΓΑΣ Κομοτηνή στο μπάσκετ, δεν έχανε ευκαιρία να βρεθεί σε τέτοιες αθλητικές συναθροίσεις. Έτσι είχαμε το άτοπο στο μεγάλο ραντεβού της ΑΕ Κομοτηνής να μην έχουμε βουλευτές από την Ροδόπη και να κάνει την απονομή ένας του Έβρου…