Challenge Cup: Μια φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ κράτησε ζωντανή την ελπίδα για κούπα μέσα στην Τουρκία

 

Μετά από ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες στο τάι μπρέικ (13-15) ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την κάτοχο του τίτλου Μπούρσα στον πρώτο τελικό που διεξήχθη στο κατάμεστο Ρέντη.

Η διεκδίκηση του ευρωπαϊκού τίτλου συνεχίζεται με τον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στην Τουρκία την ερχόμενη Τετάρτη (11/4), εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να κερδίσει και βασικά να είναι ο νικητής στο τελευταίο σετ, όποτε και αν γίνει αυτό.

Οι ερυθρόλευκες παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω με 2-0 στα σετ (17-25, 23-25),  δεν τα παράτησαν, ισοφάρισαν και έστειλαν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Στο τρίτο σετ διέλυσαν τις Τουρκάλες (25-7) και στο τέταρτο που το ματς έφτασε στο 18-18, ακολούθησε ένα σερί 7-0 με ευρισκόμενη στο σερβίς μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, την Τζίνα Λαμπρούση,η οποία με τις χαλασμένες υποδοχές και τους άσσους της έγραψε το 25-18 χάρη στο ο οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς σε ταϊ μπρέικ.

Εκεί έγινε μεγάλη μάχη αλλά τελικά ο Ολυμπιακός λύγισε με 13-15. Ωστόσο τα σερβίς της Λαμπρούση και η ήττα στο τάι μπρέικ αφήνουν ελπίδες ανατροπής στην Τουρκία,, εφόσον οι Ελληνίδες καταφέρουν να κερδίσουν με 3-0 ή 3-1 ή ακόμα και με 3-2, οπότε θα οδηγηθεί ο τίτλος στο χρυσό σετ. Σε κάθε περίπτωση, ελπίδες υπάρχουν και αυτό οφείλευται σε μεγάλο βαθμό σε μια φοιτήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης…