Volley League: Δημοσίευμα για ενδιαφέρον Τούρκου επενδυτή να αποκτήσει το νεοσύστατο ΤΑΑ της ΑΕ Κομοτηνής

 

Δύο ημέρες μετά την άνοδο της ΑΕ Κομοτηνής στη Volley League, αίσθηση προκαλεί ένα δημοσίευμα του μπλογκ της Θεσσαλονίκης liberovolley σε σχέση με φημολογούμενο ενδιαφέρον τούρκου επενδυτή για την ομάδα, τώρα που ανέβηκε στην Α1 Ανδρών.

Το δημοσίευμα έρχεται μια εβδομάδα μετά το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Δημοκρατία” για τουρκικό ενδιαφέρον απόκτησης ομάδων στην Βόρεια Ελλάδα με στόχο την τόνωση του φρονήματος των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη. Εκείνο το δημοσίευμα εστίαζε βέβαια στο ποδόσφαιρο.

Αλήθεια είναι πάντως ότι το βόλεϊ χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην Κομοτηνή μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας, περισσότερο σε σχέση με το χριστιανικό στοιχείο. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μειονοτικό Λύκειο Κομοτηνής Τζελάλ Μπαγιάρ κατακτά τα τελευταία χρόνια το σχολικό πρωτάθλημα στο βόλεϊ και εκπροσωπεί τον Νομό Ροδόπης στην επόμενη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

«Σύμφωνα με πληροφορίες συνεργάτη μας στην Αλεξανδρούπολη υπάρχουν επαφές μεταξύ της ΑΕ Κομοτηνής που από την Κυριακή το βράδυ ανήκει στην μεγάλη κατηγορία και όπως ανέφερε παράγοντας της ομάδας Τούρκος επενδυτής εκδήλωσε ενδιαφέρον να αποκτήσει το νεοσύστατο ΤΑΠ ΑΕ Κομοτηνής. Μάλιστα ο εκπρόσωπος παρακολούθησε τον τελικό και μετά το παιγνίδι οι παίκτες του αφιέρωναν το κύπελλο περιμένοντας ….”μπαξίσι” αλλά άνθρακες ο θησαυρός», αναφέρει το δημοσίευμα του liberovolley.

Το ThrakiSportS από τις συνομιλίες του με παράγοντες και παίκτες της ομάδας της Κομοτηνής δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την εγκυρότητα αυτού του δημοσιεύματος.

Το καταγράφει ωστόσο, επειδή αφενός είναι δεδομένη η κινητικότητα στην περιοχή από τουρκικά κεφάλαια που επενδύονται στα αθλητικά δρώμενα, αφετέρου επειδή είναι δεδομένο ότι για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ΑΕ Κομοτηνής στην Α1 Ανδρών και να κατεβάσει μια ανταγωνιστική ομάδα  θα πρέπει να αναζητήσει κάποιους ισχυρούς χρηματοδότες – που σε πρώτη φάση ωστόσο οφείλουν να αναζητηθούν μέσα από τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και συνολικά της Ροδόπης…