Τέσσερα θρακιώτικα μετάλλια στο δυνατό διεθνές τουρνουά Tallinn Open 2018

 

Στο δυνατό διεθνές τουρνουά Tallinn Open 2018 το οποίο διοργανώθηκε στην εσθονική πρωτεύουσα από τις 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1η Απριλίου, συμμετείχε πολυμελής ελληνική αποστολή, με πολλούς θρακιώτες στην σύνθεσή της, κομίζοντας επτά μετάλλια.

Συγκεκριμένα, οι έλληνες αθλητές και αθλήτριες επέστρεψαν με τρία χρυσά, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα στις αποσκευές τους από μια διοργάνωση όπου συμμετείχαν 2.066 αθλητές και αθλήτριες από 27 χώρες. Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος της όλης διοργάνωσης, στους αγώνες χρησιμοποιήθηκαν 17 παλαίστρες όπου την πρώτη ημέρα (ελληνορωμαϊκή)διεξήχθησαν 1500 περίπου αναμετρήσεις και αντιστοίχως 1.800 την δεύτερη (ελευθέρα).

Όπως αναφέρει το palema.gr, η φετινή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ελληνική αποστολή συμμετέχει στην συγκεκριμένη διοργάνωση, καθώς πέρσι ο Άτλας Καλλιθέας με τον προπονητή Δημήτρη Ψωμά και ολιγομελή αποστολή έκαναν την αρχή. Φέτος συμμετείχε η εθνική παίδων με επτά αθλητές σε αντίστοιχες κατηγορίες βάρους, ο Άτλας Καλλιθέας με πέντε αθλητές και το Δημοκρίτειο Κομοτηνής με τρεις αθλήτριες, οι οποίες συνοδεύοντα από τον καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής Γιάννη Μπάρμπα.

Στα 66 κιλά της κατηγορίας κοριτσιών γεννημένων από το 2004 και πιο μετά, η Νικολέτα Μπάρμπα κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, σε μια κατηγορία όμως όπου μετείχαν δύο αθλήτριες. Στα 39 κιλά της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας η Αγάπη Αμπερίδου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο μεταξύ 13 αθλητριών. Στα 57 κιλά για αθλήτριες γεννηθείσες από το 2001 ως το 2004 η Παναγιώτα Κωνσταντοπούλου αναδείχθηκε 9η μεταξύ 12 αθλητριών.

Άλλη μια κομοτηναίκη παρουσία και μάλιστα με μετάλλιο είχαμε με τον Χαράλαμπος Αυτοφορίδη, ο οποίος ωστόσο δεν ταξίδεψε στην Εσθονία ως αθλητής του Δημοκριτείου  αλλά ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων. Αναδείχθηκε τρίτος στην κατηγορία των 80 κιλών για αθλητές γενηθέντες το 2001-2002, στην οποία έλαβαν μέρος 17 άτομα.

Τέλος, επιτυχίες είχαμε στην ελληνορωμαϊκή με τα αδέρφια Βασίλη και Γιάννη Κεσσίδη που όπως έχει αναφέρει σε παλιότερο ρεπορτάζ το ThrakiSportS, έρχονται συχνά για διακοπές στην Θράκη αλλά δεν αγωνίστηκαν με τα ελληνικά χρώματα αλλά με το σωματείο τους που εδρεύει στην Ουψάλα της Σουηδίας. Ο Βασίλης Κεσσίδης στα 35 κιλά της κατηγορίας γεννημένων το 2005 και 2006 αναδείχθηκε 10ος μεταξύ 21 αθλητών, ωστόσο ο Γιάννης Κεσίδης στην κατηγορία 23 κιλών των γενηθέντων από το 2009 και πιο μετά αναδείχθηκε τρίτος μεταξύ 12 αθλητών.

Κατά τα άλλα, με την Εθνική Παίδων για ηλικίες 2001-2002 πέρα από το μετάλλιο του Αυτοφορίδη είχαμε χρυσά από τον Γιάννη Μαρτίδη στα 51 κιλά, Χριστόδορο Λοϊζίδη στα 65 κιλά και χάλκινα πέρα από τον Κομοτηναίο αθλητή και από τον Γκίβι Μπλιατζε στα 82 κιλά. Ο Γιάννης Μουστόπουλος αναδείχθηκε 7ος, ο Δημήτρης Τουλκερίδης 7ος και ο Νίκος Πουμπουρίδης 14ος. Εντυπωσιασμένοι από το μέγεθος της διοργάνωσης, το αγωνιστικό επίπεδο και την οργάνωση των αγώνων δήλωσαν ο Γιάννης Μπάρμπας, οι ομοσπονδιακοί προπονητές  Θέμης Ιακωβίδης Θέμης και Χρήστος Σιδηρόπουλος αλλά και ο Δημήτρης Ψωμάς του Άτλαντα Καλλιθέας.