Football League: Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών στη Δόξα Δράμας λόγω γκάφας με Κάσες και Μπαϊκαρά

 

Με μηδενισμό στον αγώνα με τον Άρη και αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύει η Δόξα Δράμας για μία απίστευτη γκάφα, στην οποία υπέπεσαν οι άνθρωποι της ομάδας στο ματς με τους «κιτρινόμαυρους».

Συγκεκριμένα, η Δόξα Δράμας αγωνίστηκαν για έξι λεπτά, από το 71’ έως το 77’ του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με έξι ξένους ποδοσφαιριστές, κατά παράβαση του κανονισμού, ο οποίος προβλέπει ταυτόχρονη συμμετοχή έως και πέντε ξένων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα. Ανάμεσά τους και ο πρώην της Ξάνθης και του Πανθρακικού Ντενίζ Μπαϊκαρά καθώς και ο επίσης πρώην των Κομοτηναίων Κάσες.

Σημειώνεται ότι η Δόξα Δράμας ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα με τέσσερις ξένους, τους Όστοϊτς, Ντιμιτρόφσκι, Μπαϊκαρά και Τζόκιτς. Στο 64’ μπήκε ο Κάσες στον αγώνα στη θέση του Κουσκουνά και στο 71’ ο Στεφάνοβιτς στη θέση του Σπυρόπουλου. Από το 71’ έως το 77’ όταν ο Τζόκιτς αποχώρησε και μπήκε ο Καπνίδης, η Δόξα αγωνιζόταν με έξι ξένους, κατά παράβαση του κανονισμού.

Βάσει του κανονισμού, οι επιπτώσεις για τη Δόξα Δράμας είναι μηδενισμός στον αγώνα με τον Άρη αλλά και επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών. Βέβαια ο μηδενισμός δεν έχει και πολύ σημασία, αφού έτσι και αλλιώς η Δόξα Δράμας έχασε και ο Άρης κέρδισε με 1-0, οπότε η μεν Δόξα δεν ήρε βαθμούς, ο Άρης πήρε το τρίποντο. Για αυτό και από την πλευρά του Άρη διαμηνύθηκε πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν σκοπεύουν να καταθέσουν ένσταση.

Ωστόσο, τέτοιο δικαίωμα έχουν ομάδες όπως η Παναχαϊκή ή ο Απόλλων Πόντου ως έχουσες έννομο συμφέρον στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που ενδεχομένως, ανάλογα με τις αδειοδοτήσεις στη Super League, να δώσει στο τέλος εισιτήριο ανόδου. Για αυτό και η γκάφα της Δόξας Δράμας ίσως στοιχίσει σοβαρά…